Bra dag

Jag har haft en bra dag. Jobbet var peppande, nästan inte alls energislukande och jobbigt. Kanske arbetar jag för lite, men det verkar ju gå runt. Kanske har jag bara begåvats med väldigt lättskötta grupper. Tack för den i så fall!

Jag skulle vilja lägga upp någon slags bild, men jag har ingen bra som symboliserar livet just nu.
Men ja, jag är i balans, det är ganska skönt.

Bäst just nu: Svenska Hollywoodfruar. Nej, bara skoja! Love Bites, timmen innan på samma kanal.
Sämst just nu: Den där Halv åtta-rip offen på femman. Hua.
Skönast: Allt som inte är jeans. Tyvärr.
Oskönast: Att gå upp halv sex på morgonen för att promenar med lille C och sedan lämna honom hos hundvakten.
Smartast: Att jogga. (bra för både kropp OCH hjärna!)
Osmartast: Att inte förbereda allt, typ matlåda, kvällen innan.

Och för att inte kvala in som osmartast ska jag alltså kila iväg och laga matlåda nu. Tjo!

Bilda nya ord av: FREDAGSMYS

There you go, dagens starblock! Det och några "tell your friend what you are doing this weekend" och mina lektionsquadriceps (googla gärna, quadriceps alltså) var klara.

Och vad var fredagsmys utan Disneydags då back inte the days?The one and only Disneydagssignatur! (ca 1991)


Åieäääh, flygplan! Bästa introt ever?Men ja, jag var lite kär i Piff när jag var liten...

Jag gillade Ducktales massor också, men min låt på den (den jag har i huvudet) stämmer inte alls överens med den som finns på youtube. (That sucks.)

Och måste jag tillägga att jag gillar mina elevgrupper en hel massa? Trots att det är en majoritet av killar jag har i år. Och trots att jag undervisar i det egentligen icke-existerande ämnet Förstärkt. Peace out!

Tillbaka

Så, de är tillbaka nu.
De är fler än de var i våras, kanske är det för att det är så många namn att hålla reda på. Just mängden gör mig trött, jättetrött faktiskt. De två första dagarna var roliga, men kvällarna var ganska trötta...
Jag jobbar bara 80% det här året, det betyder att jag är ledig idag, och OMG vad det behövdes! Igår var jag killertrött, men släpade mig ut på en joggingrunda (bra flås, trötta ben) istället för att planera. Så planerat har jag gjort nu, eller försökt. Jag är inte så bra på att planera lektioner, tyvärr, jag är bättre på att vara på plats i klassrummet (inbillar jag mig i alla fall).

Årets klassuppsättning (haha):
Tre sjuor i svenska. (En supergullig, en större snackigare och en har jag knappt träffat än.)
En åtta i engelska. (Killklass, tävlingsinriktad som få, verkar jätterolig.)
En nia i engelska. (De har jag inte träffat än, men imorgon så!)
Förstärkt språk i nian. (Hua. Varje lärares mardröm. Ett gäng indivder som är där av helt olika anledningar. Jag fick eleverna från det som kan vara skolans...mest intressanta klass ((14 elever har FSV, det säger en del), men jag hoppas och tror NATURLIGTVIS att det ska gå bra.)

Första veckan

På måndag kommer eleverna. Mys. (Eller nja, nervöst, galet, stressigt, förvirrande, irriterande och nära-gråt-och-kräks-stadiet snarare kanske, men ändå...)

Jag älskar mitt jobb, som vanligt. Och jag gillar att jag jag blev fast i kommunen och fick vara kvar på min favorit högstadieskola med alla fina eldsjälar.

Gör't och gillar't är mina motton, korta och bra.


Sista dagen sommar

Så, idag är den här. Den absolut sista sommarlovsdagen. Imorgon kl 8 börjar jag jobba igen, efter att ha varit ledig sen den 21 juni. Det är lätt att känna sig lite ledsen och en smula förvirrad en dag som denna. Jag tordde liksom att söndagsångesten, den där som gör att man kl halv elva efter frukost, promenad och tv tycker att man har hela dagen framför sig, men som lurare en, gär tidshopp så att klockan vips är kvart i två för att i nästa sekund bli halv åtta och nästan läggdags.
Hur går man tillbaka till jobb och disciplin och en helt annan kreativitet efter en sommar fylld med bilåkande, tommar armar utan klockor, målande och allmänt spankulerande? Jag kommer att känna mig lika borttappad som förra året vid den här tiden, fast då var det något helt nytt som väntade, nu kännerj ag i alla fall igen det.

Men vilken sommar!
Första veckan: Jobba på måndagemn, sista inför den LÅÅÅNGA sommaren. Trött. Midsommar vid sjön. Trött.
Andra veckan: Peace and Love!
Tredje veckan: Ullared! (Fat bara över dagen.) Middag med fröken Norrland och herr Cs F. Sedan åkte de och spelade golf.
Fjärde veckan: Jogging. Ensamtid med Chewbacca. I slutet av veckan ännu en roadtrip, ut på den norra kontinenten.
Femte veckan: Danmark och Tyskland. Ullared igen. Middag igen?
Sjätte veckan: Hemmafix och jogging. Furuvik och England! (London en söndag innan kravallerna.)
Sjunde veckan: Cornwall och lite London igen, med fröken Norrland. Ensamsöndag, fast på kvällen återsåg jag herr C. Glad.
Åttonde veckan: Mer hemmafix. Mamma och hund kom hit, vi myste ihjäl Chewbacca lite. Mer hemmafix. Söndagsångesten tillbaka. Vart tog sommaren vägen?

Hmmmmmmmhej!

För sisådär en fyra-fem år sedan (back in the Örebrodays) hade jag och fröken Norrland en hel mängd interskämt, och vips! (efter en vecka i England) har vi en hel drös nya.

Nu är jag redo att börja jobba igen. Peace&Love, Ullared, tillbaka i joggingen, Sylt och den där fyramilastranden, sol på altanen, fina kvällar med min herr C plus fina kvällar med vänner på altanen, och så nu England i en vecka har gjort mig redo att åka tillbaka till den där skolan lite i utkanten av Borlänge och börja jobba (=ha kul) igen. Det trodde jag inte i slutet av juni, men nu är det så. TACK! underbara svenska sommar, underbara tyska sommar, underbara engelska sommar, och alla ni som var där. Mitt första vuxna sommarlov.
Shit, det här kommer jag minnas hela livet.

RSS 2.0