Anders slaskar, julen braskar!

På SMHI-sajten menar de att detta inte stämmer, men det har varit så ganska många gånger förr. Alltså, där jag varit och det regnat eller varit varmt på Anders-dagen, har det sedan varit rätt kallt och ibland till och med snöat på julen. Jag hoppas hoppas hoppas att detta stämmer.

Vi är mitt i omdömesskrivning nu. Jag har klarat av en klass av sex, men eftersom jag inte riktigt vet om det funkar att skriva de andra fem klasserna tar jag det lite chill ikväll. För visst är det supersmart av våra chefer att hålla på och trixa och byta ALLA system samtidigt. Inte alls stressande. Jag är en sån människa som känner kroppslig smärta när andra människor skadar sig riktigt eller pratar om att de skadat sig, och nu har jag upptäckt att jag liksom tar över känslor - t.ex. stress - på samma sätt. Heja mig.

För övrigt har herr C köpt en 3D-tv. Den är stor, mystisk och rätt onödig. Men han är väldigt glad, så jag är rätt nöjd jag med. Såklart.

Första advent

Så, trots att jag suttit med jobb till och från hela dagen har det härändå varit en fin första advent. Hela helgen har liksom andats jul. Lite glögg, lite stjärnor, lite julgranskulor i fönstren, lite julsånger, lite pepparkakor, och nu ÄNTLIGEN lite snö.
Eller ja.
Lite?
Just nu vräker det ner, och även om det förvisso är plusgrader ute så är det förbannat fint. Det finns absolut ingen finasre tid på året än just december.

Jobbsaker som klarats av:
- Rättat åttornas skriftliga läxa (jag har börjat med skriftliga inlämningar a la Hogwarts)
- Börjat skriva niornas omdömen
- Försökt lokalisera mig i åttornas och sjuornas omdömen, det gick verkligen sådär...
- Rättat och kommenterat sjuornas berättelser (ska fortsätta tills Chrilles fotboll är slut på TVn)

Men eftersom det är advent så har det varit helt okej att jobba en något längre söndagssväng än vanligt.
Alltså. Snön liksom lindar in mitt oroliga hjärta i bomull, sån där bomull man läger rnt pepparkakshuset för att det ska se ut som snö. Älskar't.

Note to self

Vi har nu fått in kaminen, men har bara eldat lite försiktigt än så länge. Det känns i alla fall himla bra i vårt elektriska hus att vi fått till en mysvärmekälla. Förhoppningsvis slipper vi de elektriska (helt inne på Harry Potter och därmed muggleälskande Arthur Weasly) elementen ganska mycket i vinter.

Idag köpte jag Harry Potter-boxen, så ÄNTLIGEN äger vi alla de åtta filmerna. Jag är med än nöjd, men än saknas tre eller fyra av böckerna (i pappersform).

Saker rör på sig, bröllopsmässigt. Jag tänkte köpa en sån bröllopstidning idag men glömde bort det. Kanske finns några bra bröllopsbloggar där ute?

Herr C är som vi alla vet en ganska kreativ, händig och, förvånande nog, ganska pysslig kille, och därför är det ju helt logiskt att vi nu har två tiolitershinkar glöö (to be) som står och jäser i tvättstugan. Till lucia blir det lätt glöggkalas hemma på Tranbärsvägen.

And what else? Jo, idag har jag jobbat typ igenting. Tjena.

RSS 2.0