Lunch

Jag tar en lunchrast i mitt lilla bås. Hjärnan snurrar runt, svämmar över av ideer och tankar. Jag hatar att jag älskar det här jobbet, hur var det nu Håkans fina rad gick? (Jag hatar att jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar dig?)

Längtar till lov. Längtar till hjärnbefriande jobb. Längtar till helg.
Längtar till nästa lektion. Längtar till nästa samtal med alldeles för klok lärare.
Oh wopido, jag vill ju va' som du...

Verkligen verkligen jättejättegammal

För tio år sen gick jag sista terminen på Högstadiet.
Lite kul att jag såhär tio år senare går sista terminen på Högskolan, men mest är det bara sorgligt förstås.

För fem år sen var jag i typ Brasilien (möjligen redan Argentina) nu och levde livet på en Rosa Buss med alla mina prylar i en jättestor resväska som jag alltid tappade bort grejer i.
Såhär fem år senare är det sjukt längesen jag var långt bort, för England är ju som ett andra hem. Och det är fantastiskt trevligt.

För tre år sen var jag nästan nyinflyttad i Falun, och firade i dagarna ettårsdag med herr C.
Nu tre år senare är jag snart, snart helt permanent dalkulla med vovve, villa och sambo med Saab (Spyker?).

För ett år sen var jag i Wolverhampton och levde rövare med fröken Ingmar Boll. Och herr C, från time to time. (Han var där just nu, för ett år sen alltså.)
Nu ett år senare saknar jag Wolves och min fina Grodan Bergman, men jag gillar att vara nära herr C.

Livet har levt ganska bra med mig sen jag gick ut från Transtensskolans dörrar då för tio år sedan, det känns fint. (Egentligen har jag för mig att jag hoppade på kryckor ut ur den där dörren, men det är en helt annan historia.)

Saker jag funderar över när jag egentligen borde skriva hemtenta/planera lektioner

Jag vill åka till:
Kenya
Tanzania
Zanzibar
Zimbabwe (Harare!)
Ryssland (valfri del, men gärna genom hela, typ Transibiriska järnvägen)
Mongoliet
Påskön (Chile egentligen, men nog kallas det ibland världens ände?)

Det är de drömresmål jag har på rak arm, såhär mitt i etiktentan.

Palsternack

Finns det inte någon författare som heter typ Boris Palsternack? I så fall ska jag banne mig läsa honom, för min nya älskagrönsak (moroten blev nerknuffad efter typ 20 år ensam på toppen) är palsternackan. Jag kan äta den rå, ungsrostad, stekt, säkert riven och mosad också. Mmm.
Dessutom har vi under några veckor haft en hel drös kiwikorgar hemma, så numera äter jag fler kiwis än jag äter äpplen, mycket oroväckande.
Helt enkelt: gud vad nyttig jag är EMELLANÅT. Emellanåt är jag inte ett dugg nyttig, så det jämnar ut sig.

Nu spurtar de på TVn, och jag bryr mig inte det minsta. (Fast jag hoppas att den där Anna vinner, mest för hennes skull, men lite för herr Cs också förstås.)

Peace out!Update: Han hette visst Pasternack och inte Palsternack. Synd.

Hjärtattack

Jag har ont i hjärtat.
Det är inte något kärlekstrassel, så jag antar att det har något med stress att göra.
Jag hatar hjärteont.

(Jag hatar Högskolan men älskar Skolan också, det känns rätt fint, såhär i slutet och allt.)

Snö

Allt är bra.
Allt är rätt fint.
Men visst vore det skönt med vår?
Och sen en sommar som går fort.
Och sedan Jobb På Riktigt.

I veckan har vi rensat ut böcker och skåp och gamla bok-bärar-lådor i svenskrummet (där alla böcker finns). Jag fick med mig ett gäng böcker och tre bok-bärar-lådor.
Jag jobbar på bra med att fylla upp nya huset.

Mmmmalaco...

Jag skulle kunna mörda för en påse Malaco Truly nu. Eller kanske en påse Djungelvrål. Eller såna här goda Asda-godisar som fröken Ingmar Boll och jag brukade kalasa på under Storytelling-filmerna. Eller bara lite choklad.

Ja, jag försöker skriva på en hemtenta. Kanske är det plugget som gör mig så jsukt godissugen, jag vet inte. Jag får väl helt enkelt dricka kaffe, det får väl räknas som någon slags kick, även om det inte blir något sockrigt kaffe.
Nåväl, back to the etiktenta.


Nästan som godis, bilder ur Tim Burtons Alice in Wonderland

Hundra år

Det var hundra år sen jag skrev här. Jag skriver mina tankar i anteckningsböcker, slarvigt men ändå tydligt.

VFUn går bra. Det är kul. Jag älskar't!
Jag har ett exjobbsämne, tjoho! Det kom till mig via koordinatorn och tände jag till på ideen mitt i en armhävning på kära Friskis.
Kursen går bra, jag känner mig inte stressad, tackgodegud!
Det är kul att träna, och även om det inte syns så känner jag förändringar i kroppen. Heja!

Imorn ska vi mäta i huset, spännande men väldigt kul. Snart snart har vi vår tomt med staket.

Två

Jag vill också!
Jag vill inte alls.

Jag hatar när det blir såhär.

Frisk

Jag nämnde ju att jag möjligen kan vara träningsberoende, i alla fall i väldigt liten skala. Jag tror att det faktiskt kan ha något att göra med brudarna som leder friskispassen, de smyger sig liksom in i hjärtat på något sätt och man vill bara träffa dem igen. Jag hade en klar favorit förra veckan, och nu har jag en till, tack vare fröken syster Jojo. Vi kan kalla det att jag är smått förälskad, även om det är på ett helt vanligt friskisledarsätt.

Jag skriver väldigt korta inlägg nuförtiden. Kanske är det för att jag är så glad och allmänt lätt just nu? Kanske är det för att jag har en miljon andra tankar i huvudet?

Idag ska jag: diska&se/lyssna på Frasier, skriva lite inför redovisningen nästa måndag, göra klart övningar till torsdagens lektion, hitta på läxa?, börja med fler Högskoleuppgifter?.
Spännande va?
Vi vet ju att tankarna kommer vara någon annanstans ungefär precis hela tiden. Jag skulle gissa på Tranbärsvägen om jag vore ni.


Sovmorgon

Det är skönt att bli väckt (både av hunden och sig själv) tidigt eftersom man får så mycket morgontid. Det känns som att jag varit uppe i evigheter och rimligen borde ha missat seminariet, men i själva verket är det inte ens dags att gå till skolan än. Det, om något, är vardagslyx.

Jag är lite sugen på att skaffa katt. Det vore mysigt med en av varje liksom, precis som vissa vill ha en flicka och en pojke vill jag ha en av varje; en hund och en katt.

Schalger

Spotify (Sopify?) vägrade att ge mig några bra melodifestivallåtar igår (det gav bara tips om Lilla Melodifestivalen och knasiga tyska Schlagerlåtar hmpf!) , och det var ju synd, för den första deltävlingen var ju inte mycket att hänga i julgranen. Jag hejade på Salem såklart, fast jag knappt lyssnade på låten. Och Olas bidrag måste ju ha varit ett plagiat? Jag kände i alla fall igen hela låten, jättefånigt faktiskt.

Jag har blivit träningsberoende. Det slog till idag, just när vi började stretcha efter passet, då kom den där finfina känslan av att allt roliga just tagit slut och man orkar inte alls vänta tills nästa gång det roliga (=träningen) kommer igen. Jag började planera när jag skulle kunna träna igen, hur snart, och förbannade Friskis för att de inte hade schemalagt ännu ett pass just efter det passet som var. Nåväl, i morgon kommer fler pass, något kan vi nog gå på, fröken syster Jojo och jag. Heja oss vad vi är bra!

Sjutton gubbar

Jag har ingenting att säga.
Hjärnan och kroppen är helt slut efter en otroligt rolig vecka i Gymnasieskolan.
Jag ska försöka "jobba" lite i eftermiddag, i min nya Brucantischa, men vi får se hur det blir med den saken.

Jag borde klippa håret, men det är så nedrans tråkigt. "Gå till en frisör då!" skulle herr C säga, men det är sjutton gubbar ännu tristare.


Fylleri

Hipp hipp hurra för mig!
Jag fyller sjukt gammal idag, 26. Men jag är nöjd med livet just nu och alltså rätt nöjd med att fylla så gammal trots allt.
Jag har en fin pojkegrabbman vid min sida, som jag ju faktiskt köpt hus med. Jag har valt rätt yrke, även om jag kan tänka mig att inrikta mig ännu mer specifikt i framtiden.

Idag var jag inte med på någon vanlig engelska, utan engelska med IV Preparand på förmiddagen, vilket innebar att jag och min handledare satt och pratade engelska med tre tjejer i typ 45 minuter. Gött det, som handledaren kanske kunde sagt (hon är från Göööööteborrrg). Sedan, efter lite jättelyckad (jag känner mig godkänd redan haha!) planering var jag med min handledare när hon hade svenska (som andraspråk, heter det kanske) med en IV Internationell-klass (inte säker på att det heter det men kallar det nog för det...). Det gjorde mig tung i huvudet men ack så lätt i hjärtat! Vi pratade om mat och vart man kan bo i Falun, vad man helst ser på TV och annat man tycker om och inte tycker om. Det var ett glatt gäng som sade sig vara dåliga på svenska, men ändå ville de väldigt mycket. Dit vill jag tillbaka!

Kanske, någon gång, ska jag läsa just Svenska som andraspråk på Högskolan, det vore väldans fint. Vi får ser hur det blir med jobb och examen och allt. Just nu ska jag inte tänka för mycket, bara baka Leilatårta och kanske skriva en mening eller två.


Nöjd

Ikväll är jag helt nöjd med livet. Bara sådär, en vanlig måndag.
Kanske, bara kanske, är det jympans förtjänst, det var ett bra pass idag. Kanske är det alla fina lärares förtjänst, och alla knasiga kids som gör mig glad. Kanske är det min man, herr C, eller min hund, lille C, som gör mig nöjd just nu ikväll.

Känslan är säkert bortsprungen imorn, men jag ska försöka ta den med mig genom nattens snåriga drömmar.


Morfar, ur Sven Nordqvists mästerverk Hattjakten. Han blev, efter lite om och men, nöjd med livet utan hatt, fast han trodde att han bara kunde vara nöjd med hatt. En av de finaste historier som finns!

Praktiskt

Idag börjar VFUn. Jag mjukstartar med att börja vid två och sedan antagligen gå hem vid halv fem-snåret. Den här praktiken känns inte alls lika jobbig som den för två år sedan, och det är ju fint.

Igår skrev vi på kontraktet, så nu, om inget jättestort går fel, är vi snart husägare. Handpenningen ska in imorgon och nån gång runt den sista (första?) april ska hela miljonen och lite till vara överförd. (Obs! miljonen och lite till står banken för, sen är vi skyldiga dem i ungefär hundra år.)
Jag ska fira det med att tvätta lite nu innan det blir gymnasieskolehäng i eftermiddag.

Tjoo!

RSS 2.0