Falskalarm

Man skulle verkligen kunna tro att jag är gravid (det är jag inte), för mitt humör är helt sjukt. Ena studen glad och nöjd och ganska ostressad. Andra studen helt nedbruten, gråtig&snyftig och sönderstressad av precis allt. Det börjar blir både jobbigt och löjligt, och jag undrar hur jag ska ta mig ur detta.
Kanske behövs bara en lugn helg, utan knasiga niotimmarsmiddagar och resor ner till Närkeslätten (som visserligen gör små under för själen, men så mycket plugg hinns ju inte med). Kanske behövs bara ett ordentligt fredagsmys med Tysklandsvin och hembakad pizza.

För övrigt gillar jag tyskar mer och mer. Och tycker att franska människor bara blir svårare och svårare. Men det kanske bara är jag. Hoppas jag inte blir för tysklovin' bara, för är man för tysk passar man tydligen inte som lärar enligt Högskolan. What a load of crap, rent ut sagt.

Jag var ute och joggade idag, och då passar det alltid bra att ta fram den här dumpad-känslan, den som gör mig så arg. Det finns en låt som passar så bra till den, eftersom jag lyssnade på den just efter jag blev dumpad och sklle försöka glömma min alldeles egen Sarah Marshall.The Killers - Somebody told me, Live in GlastonburyOm man bildgooglar Falun kommer typ inga roliga bilder upp. Dåligt! Tyvärr kan jag inte göra något åt det just nu, men någon gång, när jag har hårddisken ikopplad, ska jag fixa upp lite snygga Falunbilder.

Tusen åter tusen eldar

Ibland, eller ganska ofta, önskar jag att jag inte var jag, eller i alla fall att mitt jag var något annat.
Men just nu känns det bra, eller i alla fall helt okej. Nog är jag trött, men fina timmar som den som nästan blev hel idag (efter en pissig föreläsning) piggar upp, till och med mer än kaffet jag drack innan den där pissiga föreläsningen. Att prata är ibland precis det man (jag) behöver, fast man (jag!) inte alltid förstår det själv.

Den vanligaste ångesten just nu är den där om yrkesvalet. Gör jag rätt? Är jag bra nog? Vem vet? Kanske ger det sig med tiden, annars får jag väl utbilda om mig då. Tröttheten, den som känns som den som verkar komma efter barnafödande, kanske helt enkelt har lagt sig (att vila) en smula...

Kanske beror allt det här braiga på en liten miniatyrhund.


Chewbacca och mamma planterar

Nu ska vi på Tallbacksvägen sova och lämna detta snurriga inlägg, och jag vet att åtminstone en av oss kommer att drömma om plugg, eller nåt annat undermedvetet...

Chandler forever

Okej, DEN HÄR videon är mycket bättre än den förra! Check it ooooouuuut!

Nu borde jag ta tag i mitt liv. Pust...

Friends forever!

På blogg.ses (.se's?) startsida finns idag ett inlägg om att Vänner ska bli film, och guuuud vad det värmer! Jag tror jag hört det förut, men det är i alla fall en toppenbra "nyhet"! Och det är ju inte så konstigt att de (producenterna?) vill göra en film, nu när Sex and the city-gänget lyckats göra två (well soon i alla fall). Tänk vad pengar de kommer tjäna... Jag tänker då bidra till att den går bra, för serien är kanske en av de bästa i världshistorien.


Chandler! Min bästaste karaktär någonsin!

I have a dream

Just nu skulle jag vilja skriva något djupt, något fint, något spännande. Eller kanske något ytligt om kläder, kändisar eller...ja, vad nu alla andra bloggar skriver om.
Men det vill sig inte. Inte ikväll. Inte idag. Idag är jag bara...eh?
Så lite som jag pluggat idag har jag inte pluggat på hela hösten. Det viktigaste och mest engagerade jag gjort var att låna lite böcker på bibblan. Go me.
Så läs inte det här, läs någon annanstans! Kanske...
HÄR?
HÄR?
Eller HÄR?

Nu, istället för att läsa bloggar, ska tydligen jag och prins kolla på Svenska Hollywoodfruar. För första gåmgen! Hoppas att jag inte dör. (Jag höll på att dö när Ankan var med på Skavlan i fredags. Hon retar mig till vansinne!!) (Oj kolla där, TVÅ utropstecken!)

Fattig student

Sitter och spotifyar musik till i eftermiddag då jag och Filip ska hänga. Söker man på "barn" så kommer en hel drös låtar av Allas Vår Astrid Lindgren upp, och jag inser att ja men! Detta är ju dagens, veckans, höstens låt!


Tommy Körberg - Fattig bonddräng
(jag hittade ingen bra video där finaste Björn Gustavsson sjunger...)

Preciiiiiis så känner jag nu! Tänk att en sång kan säga så mycket... Och kan stämma så bra. Jag antar att det är för att det var (förlåt, jag kan inte skriva Lindgren som man bör när det handlar om författare, för hon är mer än Lindgren hon är ju) Astrid, allas vår älskade Astrid, som skrev den.

Mitt knark

Just nu går jag på:
- Chi San (någon slags rosenrotssmörja)
- Rysk rot-tabletter (skitskumma, men de på Hälsokosten sa att de är toppen)
- Vitamintabletter (Enomdan, om ni undrar)
- Kaffe

Nu måste väl livet vara på väg tillbaka? Eller åtminstone orken...
För övrigt ska fröken A, min första riktiga vän i Falun, flytta till Finland. Innan det ska vi försöka hinna med en fika, sedan får jag helt enkelt lära mig Stig-Helmer-vidsurfa.

Jag vill...

Just nu vore det fint att byta liv med någon. Spelar inte så stor roll vem faktiskt. Jag skulle till och med kunna byta med mig själv, fast mig själv någon annan tid än just nu, förstås.
Tror ni man kan göra det?

Aha!!

Kom just på varför jag är så sjuuuukligt oinspirerad (av livet) just nu: allt engelskaläsande får mig ju såklart att längta tillbaka till kära gamla England! I november åker alla föräldrar och herr C och jag dit. Det blir fint.
Tills dess ska jag nog läsa lite gamla Wolvesinlägg, och sedan...plugga?

Ingen inspiration

Jag är så omotiverad så det är inte sant! Vad bra det passar, nu när det är pluggvecka och allt... Helst vill jag bara sova, gosa in mig i Chewbaccas mjuka, och alldeles för långa päls, och bara sova... Men istället måste jag alltså avsluta en uppgift i feminist critcism, läsa om psykoanalytisk teori (?), läsa en flumviktoriansk (på låtsas, mind you!) bok, läsa massa trista irländska texter (fast i den kursen går det visst bra så det är väl bäst att ligga i), plus börja med uppsatsen snaaaart. Som grädde på moset måste jag verkligen ta tag i Chewbaccas ensamhetsträning, något som varken han eller jag gillar. (Självklart stressar jag mig själv genom att googla just det ämnet, det får mig bara att tro att jag gör helt fel. Hua.)

 
Chewbacca (orginalet) och Han Solo (tidernas sexigaste rymdfärjechaffis)

All work and no fun makes
fröken Wallenlöv en väldigt trött människa. Tänk om någon kunde rädda med...lakrits?

Sänghund

Jamendåså. Jag tror att vår hund snart kommer vara en sån som sover i sängen med oss.
Kanske inte jättebra, men väldigt mysigt.

Midsummer?

Åh, trean kör Morden i Midsummer i repris!
Jag trodde jag skulle hata det, där är sommar för mig, på samma sätt som Villospår är sommar.

 Barnaby&Jones saves the day!

Och ja. Idag har jag ätit popcorn till middag. Livet är skönt som gräsänka!

Sommaren

Sommarens bästa var nog nästan Öland, och jag kommer aldrig glömma känslan av att vakna upp vid havet, med bara en åker emellan.


Till Öland längtar mitt hjärta

Fråga

Får man skratta åt sin hund som ramlar ner från stolen (när han sover)?
Jag gjorde't i alla fall.

Oh yes oh yay!

Jag har en karl som ibland får ryck. Han kan börja sätta upp hyllor, eller rensa ut kläder, eller gå ut och plocka lingon, eller som idag; steka hemmagjorda köttbullar. Det luktar såklart himmelskt! Och ja. Det smakade fantastiskt också!

  Och jag då? Tja, jag sitter mest och tittar på.

Patrick!

Tydligen har nu Patrich Swayze dött, kanske inte helt oväntat, men lika sorgligt för det. Dirty Dancing i all ära, men för mig är han alltid Ghost-Patrick. Åh som jag älskade (älskar!) den filmen!
 Whoopi, Demi och PatrickFör övrigt ska jag skriva en uppsats om Anne på Grönkulla, jag fegade ur i sista sekunden, men Anne känns naturligtvis också väldans bra.

Angus, thongs and full-frontal snogging

Går det att skriva en (post?)feministisk didaktisk uppsats om den tro? Det vore sannerligen underhållande!


Trailer till Angus, thongs and perfect snogging

Helg?

I helgen var hela halva släkten här, och hur trevligt det än var så önskar jag mig bara en ny helg där jag hinner:
sova
plugga
vila

Det känns som att det råder brist på alla, även om känslan kanske inte stämmer helt med hur det egentligen är. Jag har lämnat in veckans uppgifter till den irländska kursen, jag är nästan klar med uppgiften till litteratur&teori-kursen, och jag har så gott som bestämt ämne och fokus (?) till uppsatsen. (Jag har inte ens tittat på diksussionfrågorna till littertur&teori-seminariet, menmen.)

Nu ska jag iväg och lovtala min partnerskola (partnerskoleområde) för nya lärarstudenter, skojigt värre. men först måste Chewbacca inrättas hos rolige farbror F, för han lämnar vi inte ensam ännu, nänä.

Jag har faktiskt världens bästa pojke!

Eller kanske pojkar, för lille C är väldigt duktig för att vara en pytteliten valp. Och, kom jag just på, idag har vi haft han i två veckor. Och faktiskt, redan kan vi inte leva utan honom.

Men jag pratade ju om store C! Min herr C var ute i skogen, med oss i släptåg, och plockade lingon för att sedan koka egen lingonsylt. Sådant går jag igång på! Han har även kokat blåbärssylt, och den blev verkligen superdupergod.

Helt meningslöst, men jag kände att jag behövde hylla honom lite, min fine herr C.

(Tydligen funkar det inte att ladda upp bilder för tillfället. Bajs.)

Ska vi slå vad?

Jaaa, jag har missbrukat Internet idag. Jättemycket. Min hjärna är död, så jag avkopplar (?) med Idol. Trevligt!


Vår Chewie

Sicket folk!

Det ringde en tant nyss, en rätt trött och otroligt tråkig tant, om jag får säga det själv. Hon skulle inte prata med mig eller herr C, utan hade ringt fel. Först verkade hon inte tro mig, för hon skulle ju till Akademibokhandeln och de skulle enligt henne ha samma telefonnummer som oss. Jag lovade att hon ringt fel, att jag inte jobbade på Akademibokhandlen utan att hon ringt till mig och herr C. Jag stod och diskade och hade en som vanligt en otålig Chewie vid fötterna, så jag föröskte klara av det obetydliga samtalet så fort som möjligt.
Men nej.
Hon tycker att jag ska kolla upp nummret åt henne, "för hon har inte Falukatalogen"... Jag har inte heller någon telefonkatalog, och jag kände inte för att kuta till datorn för att googla Akademibokhandelns nummer. Hur hade hon fått tag i numret om hon inte hade en katalog, kan man fråga sig. (Frågat dem kanske, fått numret av nån och skrivit fel?) När jag sa att jag tyvärr inte hade möjligt att kolla numret just nu frågade hon vad jag hette. Det tyckte jag var märkligt, men det kanske bara är jag. Jag hade i alla fall lessnat på henne, så jag svarade nog ganska surt, men svarade gjorde jag!
Så, om ni får läsa i morgondagens tidning att en stackars tant som ringde fel inte fick hjälp av den hemska människan på andra sidan luren så var den hemska människan jag. Jag väljer att skylla på: diskhandskar, Chewie, att tanten själv var rätt otrevlig, och en envis förkyl(d)ning.
Men det är ju tur att det finns en del knäppt folk där ute så jag får något att blogga om.

Och ja. Förkylningen sitter i. Kan bero på att jag inte har tid att sova 10 timmar om dygnet, som fröken P föreslog. Inte med en valp vid min sida och knasiga uppgifter om deconstruction som väntar.

Och förresten! Varför är alla som heter Björn rätt...speciella? To be honest så har jag knappt träffat en trevlig Björn hittills. Sorgligt men sant. (Toffs, jag har ju knappt träffat din B, så det gills faktiskt inte! Kanske kan han få mig att ändra åsikt.)

Update

Mitt snor är grönt.
Halsen värker.
Chewie sover mest.

Det är så det ser ut just nu. Skönt, njae. Imorgon blir det skola och lille C får åka och hälsa på Fille i några timmar.
Jag lovar mig själv att skriva om jag kommer på nåt intressant. Men risekn är at jag snyter ut det innan jag får ner det här.
So long!

Sjukt

Ja nej men dåså! Nu är det verkligen förkylningstider, varesig det är den där nedrans svinflunsan eller bara en vanlig förkylning. I don't like it. Eller, I don't care for it, som jag körde med halva förra terminen.
Men, jag har en litteratur&teori-kurs att ta tag i, och så den kära, kära irländksa kursen. Det kan gå framåt med irländskan, men jag har såklart tagit hjälp av Wikipedia. Varför ska man uppfinna hjulet på nytt liksom?

Såg ni förresten i kommentarerna att Toffs ska åka till Irland nästa tremin? Visst är det ballt! Och att åka varsomhelst en termin är ju så värt allt! Det var en toppentermin i våras, verkligen...

RSS 2.0