Tranbärsvägen

Naturnamn förföljer mig i mitt boende. Tallstigen, Tallbacksvägen och Tranbärsvägen är mina mer långvariga boenden, om vi utgår att vi kommer bo på Tranbärsvägen ett tag. Jag gjorde gästspel på Kyrkvärdsvägen och Linnéplan, men det var som sagt bara tillfälligheter. Jag håller mig mer träiga namn så att säga.

Egentligen hade jag inget viktigt på hjärtat, jag flummar, precis så som det ska vara på fredagar. Fröken T, expert på kluriga etikfrågor, kommer nog hjälpa mig att nå nya höjder av fredagsfniss den här terminen. Jag kan ha fel, men fortsätter det i den här stilen kommer vi aldrig behöva äta magic mushrooms för att bli flummiga.


Fan vad grattis

Idag köpte vi hus.
Det gick fort, faktiskt! Vi har spanat in en del hus som varit mer eller mindre intressanta, men det var bara andra huset vi var med och budade på. Eller tja, nån vidare värst budgiving var det inte, vi var faktiskt själva. Det ni!
(Det var ett annat par, alternativ en annan människa, som var intresserade, men det verkade som att mäcklaren inte fick tag på dem, så så intresserad/e var den/de. Ha!)

Nästa vecka fyller jag 26. 26 ÅR GAMMAL. Det blir nog inget hallabaloo, mest lite tårta med närmaste familjen, minus mamma&pappa och hela min närmaste familj (2 x moster, 2 x morbror, 3 x kusiner, 3 x kusinbarn, 3 x kusinpartners), och så.

Inte konstigt att jag gör bokslut med min ungdom. Jag läser om gamla flammor som jag aldrig kan ångra, för de gjorde mig ju den den vuxna fröken H jag faktiskt är idag. Jag kan sakna dem, jag önskar jag fick säga Tack. Tack för att ni ledde mig hit. Tur jag har alla kompisar inom räckhåll, de som kanske ännu mer format mig till den jag är idag, de kan jag alltid säga Tack till när jag vill.

Jag är sjukt lycklig, om man nu kan vara det. Märks det?

Just ja. Nu är det snart Succéduon på Tvåan. Missa inte! I LOVE Anders&Måns!

Dagen idag, ett liv

Tyckte farbror Melkers (hahaha kan inte sluta skratta åt den gubben efter att ha hört Turbo Negros mellansnack på P&L i somras, under vilket jag blev lite kär i Hank von Helvete) gamla visdomsord kunde passa bra idag, såhär på Stora Kanske Köpa Hus Dagen.
Det är alltså budgiving på huset på Tranbärsvägen idag. Vi är nervösa men rätt kalla, lite som JW skulle jag tro. Fast vad vet jag? Jag har varken sett filmen eller läst boken (men jag ska!).

Här tänkte jag lägg upp en bild på Joel K (aka JW) bara för att han är så rackarns snygg, men bilduppladdaren är lite mupp, och dessutom finns han ju redan på typ varje svensk tjejs blogg redan, den hetingen.

Hjärta Freud

Jag saknar de piller som reglerar min hormonnivå, som gör att det visst svänger lite, men ändå håller mig och mina stockar i ordning. Ringen var inte alls vad min kropp gillar, tydligen, eftersom dne straffar mig med vad jag tror kan vara en lindrig form av PMS.

Men mina tankar kan ingen kontrollera. På årets dåligaste föreläsning fortsatte jag att minnas människor som betytt mycket men sedan förlorats, tappats bort. Det var finare än att lyssna på "blablabla....nimåstelyssna...elever...blablabla". Herr J, och varför han kom upp i drömmen, känns utredd, tack vare min närmare bekantskap med herr Freud. (Ja du Toffs, man ska inte lyssna på allt han sa, men han hade en del poänger! Mina drömamr berättar mycket om mitt undermedvetna eller omedevetna eller vilket medvetande som helst, och det tackar jag Freud för att jag vet, även om en cigarr ibland bara är en cigarr.) Men det finns som sagt andra, människor som påverkat mig så men som jag inte har någon kontakt med idag. Kanske spelar inte heller det någon roll, jag vet ju att jag alltid bär dem (och deras historier) med mig.

Over and out.


Ett inlägg till J

Inatt drömde jag om en gammal bekant, vi kallar honom herr J eftersom det är ungefär så han heter. Vi lärde känna varandra då den där hösten 2005, eller kanske vintern 2006, innan mitt liv ändrades, och kanske hans också. Vi träffades på Kåren, vart annars?, och vi fortsatte träffas efter herr Cs intåg i mitt liv, så det var inget romatiskt över vår bekantskap. Han behövde mest prata och jag gillade att lyssna. Jag minns mest prat om hans tjej M, som jag tyckte verkade vara en riktig bitch, fast det sa jag nog aldrig till honom. Jag spelade Super Mario Bros 2 på hans Xbox och fnissade åt vartannat ord han sa.
I natt drömde jag förvirrade drömmar om honom, om mig och honom på någon slags båt, eller rättare sagt fartyg, där vi var helt ensamma. I drömmen var vi mer romatiska än vi någonsin var i verkligheten, inga detaljer nu, men nog förekom kärleksförklaringar i mängder!
Eftersom att jag kollat aaaaaalldeles för mycket på de analyserande bröderna Crane (i Frasier alltså) så kan jag inte hjälpa det; jag utvärderar min dröm och förösker komma fram till ett svar.
På senare tid har jag börjat längta mig tillbaka till vänner jag tappat bort någonstans på vägen, jag längtar efter att få återse dem, höra deras röster och kanske till och med ge dem en stor kram. Många kan jag faktiskt ta kontakt med igen, mycket tack vare facebook, men vissa är förlorade på ett eller annat sätt. Herr J kan jag inte få tag på. Han gled ur mina händer på många sätt. Att just han kom tillbaka i en dröm och inte en dag då jag kan kontrollera mina utsvävande tankar beror nog på att jag inte tordes erkänna för mig själv att jag ångrar honom. Jag ångrar att det aldrig blev något mellan oss. Inte så att jag önskar att jag var med honom idag och för alltid, det har jag förstått nu när några timmar gått. Jag önskar bara att det någon gång varit något mellan oss, något riktigt och inte bara de där fumliga kyssarna utanför Kåren. Vi hade helt klart gått skilda vägar, och jag hade fortfarande varit där jag är idag (med herr C), bara en aning rikare. Jag önskar att jag hade fått säga till honom att han var (är?) bra, att han var (är?) fin och att jag tyckte om honom. Kanske förstod han det, men det hade varit fint att säga det högt och se hans ögon när jag sa det.
De här timmarna är till dig, herr J, jag saknar allt jag aldrig fick säga till dig. Du kommer aldrig läsa det här, men det gör kanske ingenting, jag fick ju i alla fall skriva det.

Imorgon börjar budgivingen på ännu ett hus. Alla pratar om barn, alla längtar. Kanske har mina promenader längs Memory Lane något att göra med att vi börjar på nytt; vi börjar Det Nya Vuxenlivet nu alldeles snart.

Om en liten vecka

Om en liten vecka är jag snart igång på allvar med VFUn.
Om en liten vecka tänker jag i lektioner, inte i hur många dumma högskoleuppgifter som kan göras på en timme.
Om en liten vecka vet vi hur det gick med huset.
Om en liten vecka har jag förhoppningsvis fått en idé till ännu en VGminusuppsats...eller förlåt, exjobb menar jag.
Om en liten vecka är jag en vecka närmare Den Läskiga Examen.

Ofta väntar jag på saker, stora och små. Jag väntar så ofta att det känns som att hela mitt liv mest går ut på att vänta. Jag lever i ett vakum, en bell jar, och tänker bara framåt, ser aldrig bakåt.
Tiden är ytterst märklig, som vanligt alltså.

Minus

Utan att han visste det satte Scary Gary, gymnasieläraren i tyska, en trend (?) när han gav mig MVG- i slutbetyg. Det kan vara ett av mina tydligaste minnen från gymnasiet, när han sa att "ja, du får MVG-, det är ju ett minus men det syns ju inte på betyget". Han smajlade verkligen också, som att han tyckte det var ett kul skämt, det där med minuset. Men vad brydde jag mig? Och vad bryr jag mig nu? Det står MVG på pappret, och det står VG för betyget i Literature&Theory även om jag ju vet att det var ett VG-. Jag gissar och antar att det blir samma sak med uppsatsbetyget, minuset är där, men det syns inte. Tack Anne för det!

Jag borde planera lektioner. Jag borde läsa lite etikkörgrejs. Men jag ska nog diska lite först, innan jag tar tag i allt. Det är ju trots allt över en vecka kvar till min första lektion med grafikerettorna. Och dessutom tänker jag så bra när jag diskar.

Ikväll ska vi titta på huset i Hälsinggården igen, mest för att se hur många intresserade som är där idag. Hoppas att vi blir ensamma.


-1,5

Vi börjar det nya året bra, här på Tallbacken. Både jag och herr C har fluffat till oss lite under hösten, men med hjälp av gammal hederlig lågkalorimat a la Rutiga Kokboken och mera träning är fluffet i alla fall lite på väg bort. Herr C meddelade stolt imorse att han minsann tappat bort 2kg sen vi började förra veckan, och jag som har sett alldeles för många bantarprogram tycker att det är bra. Själv har jag tappar ungefär 1,5kg, och för att vara jag är det mycket bra. Vi fortsätter försiktigt med smalmat i veckorna och kanske lite annorlunda på helgerna. Men herr C, chipsen (chibbisarna) är ett nono. För ni förstår, käre herr C verkar vara lätt beroende (särskilt av dillvarianten).


Ett mindre lyckat självporträtt av fröken Ingmar Boll och mig

Just det ja. Jag saknar Wolves som tusan. Lite konstigt, men väldigt sant.

Monday

Jag försöker vara effektiv och läser en massa artiklar + pdfbok (hua vad trist!) om etik och sånt. Det är tydligen viktigt att tänka på etik när man är lärare, inte bara tydlig moral. Jaja, en tenta ska jag nog kunna snickra ihop, jag har redan börjat tänka (inte så långt men ändå).

Dagens:
väntan:
måndag då jag ska träffa handledaren, hjälp!
ta-tag-i: plugget på en gång, innan det blir för mycket, för fort.
göra: läsa, promenera, kanske jympa.
fundering: varför läser jag så mycket modebloggar nu när jag i princip slutat bry mig om deras värld och istället är helt uppsnärjd i min egen?
Toffstanke: hoppas att hennes dag blir lika människoträffarrik som min var för ett år sedan.
saknad: fröken Ingmar Boll, såklart, såhär på årsdagen. Plus Primark. Big time.


Walesiska får, maj 2009

Waiting

Ofta känns det som att jag bara väntar på att få visa mitt rätta jag, vilket det nu är. Det är som om ingen vet vem jag är, ingen bryr sig, och jag vet att jag skulle kunna visa dem, om jag bara ville.
Fast samtidigt vet jag att jag inte är så osynlig som jag ibland tror att jag är, jag visar mig visst. Kanske inte fullt ut, men vem gör egentligen det? Alla har vi masker, alla lägegr ut villospår, och sitt riktiga jag visar man bara upp för ett fåtal utvalda.
Jag visade inte upp Scar idag, jag döljde honom under en halvtrist MQ-kofta. Men spelar dert någon roll? Han är där, och jag är där under ytan, om man bara orkar skrapa.
(Tack till fröken Toffs som skrapade på en gång! Det blir mycket tjat om henne nu, men det är ju bara för att jag tänker på henne typ jämt haha.)

För övrigt var det mycket tjat om "jag har varit där och gjort det" idag. Jag antar att det är en del av identitetsuppvisandet helt enkelt. Jag fällde en kommentar om att jag faktiskt bott i England och borde ha koll, men fick bara som svar att hon hade sett en dokumentär om det. Jag höll på att fråga om den gick på Fyran, men avstod. Jag vill inte verka besserwissrig, för det är sannerligen det värsta jag vet.

Tack gode gud att jag redan känner folk på kursen, jag har inget behov av att hävda mig den här terminen.


Gloria!

Scar

Nu är det nog ungefär snart exakt ett år sedan jag åkte iväg till England. Det känns konstigt, men samtidigt kul på något sätt. Jag älskar mig själv en smula för att jag faktiskt åkte. Idag tänker jag såldes på Wolves och England och kära fröken Ingmar Boll, men också på fröken Toffs som är sin första (well, hon kom frma igår) dag i Limerick idag. Heja henne!

Jag firade hela ett-år-sen-England-grejen med att tatuera mig. Så nu min egen Scar, eller i alla fall hans släkting eller så, klar.

 Skynda långsamt, som Skalman sa

19e

Idag åker fröken Toffs till Irland. Idag för ett år sedan var det dan före Englandsresandan för mig. Hua. Det var hemskt innan, men det blev ju så bra! De där tre-fyra månaderna i Wolves med omnejd tillsammans med finaste fröken Ingmar Boll var faktiskt helt fantastiska. Särskilt mars (London), april (Nottigham) och maj (Liverpool?) var fina.

Men nu är det inte innan England 2009, nu är det Sista Terminen 2010. Läskigt. Sista terminen börjar officiellt kl 13.00 idag, så än är det inte helt läskigt, men snart. I väntan på att min sista termin som lärarstudent (om inget går väldigt fel) ska börja letar jag böcker och försöker skicka förberedelsemejl.
Fast mest tänker jag ju på fröken Toffs, som nog sitter på ett plan till Dublin alldeles nu eller i alla fall alldeles snart.

Jag mår uppochner, som vanligt. Kanske har jag babylonsjukan?

Butter vs. Glader

Jag är, som tidigare unde hösten, uppochner i mitt humör. Det suger, men förhoppningsvis släpper det. Jag orkar inte med en vårdepp i år...

Tur bloggar kan muntra upp! Jag hittade på Heja Abbes knasigare motsvarighet idag. Tydligen är den inte "på riktigt" eller vad sjutton man säger, men den är sjukt kul ändå! Livet på Söder är för bra för att vara sann (sant), helt enkelt.

Dumvecka del 2

Jag ligger lågt, mycket lågt.
Allt är tråkigt och jobbigt och jag önskar bara att livet tar fart snart, för jag vet att det är inte är jag på rikitigt som mest vill sitta i mysbyxor och bara stirra.
Jag önskar att det snart är december.
Jag önskar att det snart är juni.
Jag önskar...för mycket för fort, som vanligt.

Första friskispasset igår gick i alla fall bra, ikväl lger jag det ännu en chans. Go me!

Dumvecka

Den här veckan är aldrig en bra vecka. Det är samma visa varje år; sista veckan på höstterminen, de få dagarna innan vårterminen börjar, är faktiskt sämst i hela universum. I alla fall mitt universum. Jag känner mig borttappad, seg och allmänt onyttig. Inget känns bra, allt känns kasst och jag är ofta nervös över en massa saker.
Jag ska försöka göra det här till en bra vecka, fixa med förberedelser inför plugg och bara ta det lungt. (Alltså, inte bara ligga på soffan och glo, men ta det lungt rent nerv-mässigt, inte stressa upp mig alltså.) Det är svårt men det ska gå.

Imorgon ska jag ta tag i mitt liv, då ska jag bannemej inhandla det där friskiskortet som jag så lämpligt fick i tidig födelsedagspresent, och på onsdag blir det första hoppaochskutta-passet. Bra.

Mina tankar är helt och fullt hos fröken Toffs som åker till Irland om bara några dagar. Vid den här tiden förra året var jag galet nervös, och jag önskar att hon inte är fullt så nervös såklart, men jag vet ju samtidigt att hon kommer få det så himla bra, för det får man det alltid i Drottningens örike.



Åh. Chefen ringde från Willys om jobb imorn. Suck. Men pengarna behövs...

Klar!

Jobbet är gjort.
Essayn är finally inlämnad.
Disken är diskad.

Nu tar jag fredag.

Mitten

Det är inte lika hetskallt nu, så min hjärna har börjat fungera lite bättre i alla fall, även om 15 minusgrader är i friskaste laget för mig. Fast det kanske inte är kylan som gör att min tankeverksamhet ligger på minussidan, det är nog mer den här förbaskade januaribörjan som är problemet. För vi är mittemellan två kurser, och det gör mig sinnesslö big time! Uppsatsen ska in imorgon, därför har jag tittat lite på den den här veckan, men snart är det slut med det också. Vårterminens kurs börjar tydligen vecka tre, så nästa vecka ska jag mest föröska förbereda mig, men det är ju inte jobbigt, bara lite...pilligt, kanske.

Jag har i alla fall paus. Det är rätt fint&skönt, men jag blir slö, som sagt.
Vi har i alla fall försökt roa oss; på trettondagsafton var vi på bio, för första gången på länge. Vi såg Avatar, och OJ vad bra den var! En perfekt Helenafilm. Jag älskar andra världar, om de är som Harry Potter-världen, Sagan om Ringen-världen eller för den delen The Golden Compas-världen, och Avatar hade en sån värld, det är fint. Fröken syster Jojo sa att hon lätt skulle kunna se den igen, och jag håller med! Medan jag såg filmen satt jag och längtade efter att den ska komma på DVD. Det bästa med den är att amerikanarna har blivit ganska bra på att kritisera sig själva, även om det fortfarande är en vit jänkare som räddar världen. Amerikanska förtag(are), amerikanska soldater och deras befäl utmålas i Avatar som elaka idoter, och sådant är alltid trevligt, för det stämmer ju överens med min uppfattning av världen.
Nästa bio blir Sherlock Holmes, sedan längtar jag till de två sista Harry Potter-filmerna. Mmmm...


Januari

Nu är julen verkligen slut, även om jag inte tagit bort allt julstök än (det får vänta till nästa vecka såklart). Jag är mer ledsen än jag egentligen kan uttrycka, hela kroppen känner ledsamheten, precis som det är varje år vid den här tiden. Förra året var jag nog lite för nervös för att riktigt känna efter, men jag vet att efter-jul-deppen var där då med, mitt i alla Englandsfunderingar.

Jag hatar att sköna december, med sin kyla, snö, mysiga jullåtar på radio, julklappshets, julskyltning, pepparkakasbak med glögg och julkalender på tv (och dvd) är över.
Jag hatar att det inte blir någon första, andra, tredje eller fjärde advent på hur länge som helst.
Jag hatar att det inte går att köpa pepparkaksdeg hur som helst längre.
Jag hatar att dagen innan julafton, julafton, juldagen, annandag jul, mellandagarna och alla andra juliga dagar är som bortblåsta och inte kommer igen på typ 360 dagar.
Jag hatar att mitt Harry-Potter-i-december-maraton är slut, redan.
Jag hatar januari.

Nu är det bara att lägga julen 2009 i en minnesask och försöka överleva vår, sommar och höst 2010 i väntan på jul 2010. Hoppas att den blir lika långdragen och fin som förra årets (gud vad knasigt, det var ju typ igår!) jul. Jag var i Hallsberg nästan en vecka och hann med att fira en hel massa jul, åka på diverse små utflykter, träffa mina allra äldsta och käraste vänner, promenera med mamma och bara känna mig...glad. Den här julen behövdes efter höstens ångest och trötthet.

Nu ska jag ta tag i mitt liv, alternativt sätta mig och deppa en stund över att det redan är januari.

RSS 2.0