För tio år sedan

Jag pratade med en av mina herrar nu ikväll, för inte alls så länge sen; han meddelade det jag väntat så på - Han ska vidare! Till farbror hjärnskrynklare som ska testa om han är the right man för the job. Och det är han, det vet jag. Vi vet det!
Jag kom då på, eller vi tillsammans, att vi har känt varandra i över tio år. Hujedamej!

Och så.
De två herrarna. En betyder mer än den andre, på sitt eget lilla vis. Det blir så när det blir en romans mellan två unga tonåringar, som lyckas hålla fast vid varandra.
Jag kan inte göra dem rättvisa, precis som jag inte kunde med de två flickorna, jag kommer glömma något, men det här är mina pojkar.
De träffade varandra för längesen, många år innan jag gjorde deras bekantskaper. De var som ler och långhalm på säkerligen mer än en skolresa, en skolresa som duktigt dokumenterades av Gunnargubben. Just den filmen ligger på i alla fall min topp-tio-lista!
Som ni förstr visste jag inte vilka de här två herrarna var, jag bodde på andra sidan stan på den tiden, tillsammans med fröken P.
Men, för tio år sedan, då fem små barn (och självklart en hel drös andra osnutna ungar) började ta lektioner på den ena av de sjunkade skolorna, träffade jag dem. Först var de bara i periferin, men efterhand blev det vi. Pojken med piggarna och pojken med migränen, och så tjejerna! Vi var ett oslagbart popcorn-och-film-på-fredagarna-team. Ingen alkohol, den kom in först senare, väluppfostrade och may I add smarta som vi var. En stark, men samtidigt sval eftersom vi var så olika, vänskap växte fram. Tonårsflickor med diverse bekymmer delar inte gärna med sig hursomhelst till tonårspojkar med sina diverse bekymmer, eftersom som vi alla vet är lite olika. Men vi tyckte om att vara med varandra!
Så slutade vi den ena skolan, och fyra av oss flyttade bara ett stenkast, medan den femte ville utbilda sig till professionell (?) skogsmulle. Och någonstans där blev jag kär. För allra första gången. I just det, stronge herr R! Det var the story of my life visade det sig sedan; det var ett ungt förhållande på distans. Men väluppfostrad som pojken var flyttade han hem till skogen, och oj vad många cykelturer och julkalendrar det blev!
Ett år senare, ungefär, en nyårsafton, slog kärlekn till för den andre pojken. Dock på nära håll, fröken J besvarade såklart känslorna och de blev det nya ler och långhalm.
Vi växte ihop, blev lite vuxnare. Runt frihetsdagen, 18!, festade vi till i en somrig stuga, och min herr R kräktes våldsamt utan att minnas. Herr S insåg att han ofta fick en hög topp och sedan en djup bott på villan, något som verkligen syntes på den glada studentaftonen, en mycket minnesvärd kväll!
Sedan, ännu en splittring. Två flyttade till ett Köping, en for till en stor ö, en över Atlanten och en stannade och blev militär.
Mycket hann hända, en kärlek tog slut, en fortsatte och livet i skogen gick trots allt vidare.
Kärlekar kom och gick, länder och städer kom och gick, men vänskapen bestod, med båda herrarna.

Nu är vi framme vid nutid. Jag har missat mycket i våra tillsammansliv, men jag tror jag täckt det bästa. En herre är snart klar ingenjör, datatekniker, och en ska snart börja sin riktiga bana, den som beskyddare av mig, av hela samhället faktiskt!
En har ett nytt blont yrväder (som jag inte träffat än, skäms på oss!), en är nybliven singel, för första gången i sitt vuxan liv. En är kvar i en annan del av Köping, en vet inte var han har rötterna än, just nu misstänker jag att han hjärta är i krokarna av le moulin rouge, hos sin fröken L.
Båda ligger mig så varmt om hjärtat, en hetsig och pratar-utan-att-tänka, och en så snäll att jag bara vill behålla honom och ge bort honom!
Jag struntar blankt i om de tycker att jag är fysiskt tilldragande eller inte, jag älskar dem av hela mitt hjärta!
Here's my boys!


Sa jag att de älskar varandra också?

  Him and me and him 

Den här bjuder jag på!


Hipp hipp hurra!

För Johanna på hennes födelsedag!
Ja, jag lever. Trots att det var granitsvart igår.
Snö, sol och ett seminarie som inte gick åt skogen gjorde mig lite ljusare i sinnet. Jag har börjat komma in i den nya gruppen, jag sa som vanligt det självklara som alla pratade runt. Det kanske är en bra egenskap? I'm a hell of a sammanfattare. Till och med herr Läskig nickade engagerat när jag lade min replik, och jag fick igång honom totalt (även om det inte alls är svårt).

Det blev en tupplur, den första på ganska länge faktiskt, också. Det behövdes, men jag har en känsla av att fler behövs.

Ikväll blir det nog ännu en kopp överbliven glögg (glöögen heter Blooooossaaaaaa), lite tjockisprogram, OCH! Som utlovat sedan länge, en historia om mina andra två babes, två pojkar som ligger mig varmare om hjärtat än några andra.
Jag ska bara, först.

Att lära sig av misstag, och allt det där

Jag kom såklart på vad jag skulle svarat när jag var på väg hem.
"Jaha, då har jag en annan bok på lut, också väldigt bra, Kamalas bok av Inger Edelfeldt. Det är så vitt jag vet inte så många ungdomar som upptäckt henne, men hon har ett fantastiskt språk."
Nåja, PO hade varit nöjd, jag har tagit åt mig av kritiken och lärt mig. Nu vet jag.
Men det är störande när man (jag) kommer på svar precis en liten halvtimme efteråt.
Skruva tillbaka tiden någon?

Som sagt, den här våren, de här ynka 30hp, sen får vi se. Helt enkelt.Jag har ju klagat över att orden är slut, så jag stjäl lite från en gammal bästis:

I'm so scared about the future and I wanna talk to you
Oh I wanna talk to you
(...)

Well I feel like they're talking in a language I don't speak
And they're talking it to me
(...)
So you don't know where you're going and you wanna talk
And you feel like you're going where you've been before
You tell anyone who'll listen but you feel ignored
Nothing's really making any sense at all, let's talk

Coldplay, "Talk", X & Y (2005)'Cause every time I see your bubbly face,
I get the tingles in a silly place.

It starts in my toes,
And I crinkle my nose.
Wherever it goes I'll always know,
That you make me smile.
Please stay for a while now.
Just take your time,
Wherever you go.
(...)
You give me feelings that I adore.
(...)
It starts in my soul,
And I lose all control.
When you kiss my nose,
The feeling shows.
'Cause you make me smile.
Baby just take your time now,
Holding me tight.

Colbie Caillat, "Bubbly", Coco (2007)
(You know how you are honey!)


Vad duktig jag är med källförteckning och allt.
So sue me.

Tvivel

Jag vet ingenting längre. Världen är, som hönan ju sade, verkligen upp och ner.
Jag tvivlar. På min utbildning men mest på mig själv.
Jag passar inte in, och den värld jag försöker slå mig in i vill nog inte ha mig där. Aboslut inte.

Men. Jag får ta mig i kragen och överleva våren. Sen får vi se. Det enklaste vore såklart en solklar väg ut; ett U i kursen som betyder ALLT. Ett totalt misslyckande. Men hur överlever man något sådant? Hur överlever JAG något sådant? Jag med mina många bräckliga kilon under en skör glashud?
Jag säger som fröken A; jag längtar till sommaren, vill bara att våren ska vara till ända.
Det är den 30:e januari och mitt liv känns som det just ska sluta. Precis som den här ruttna månaden.

(Varför jag skriver allt detta här?
Jag har inget papper som är torrt nog, och jag vill inte ha någon som helst respons i telefon.
"Allt blir bra, du är ju så duktigt."
Jag vill bara sörja att allt är fel.
Ifred-)

Bra, bättre...

...Men kanske inte bäst.
Ska snart iväg på seminarie, tror att jag ska ha med en bok jag skulle kunna tänkas använda, men hittar inga uppgifter om det förutom lösa munrykten. Menmen, en bok mer eller mindre.
Tröttheten är överhängande, men jag vet att jag inte får sova förrän sent ikväll. Om jag inte går på spinningen kommer jahg inte klara att äta något idag, och då blir jag ännu tröttare och gnälligare. Trots Cs alla sånger.
Svensklärarna på skolan kan varken stava eller skriva meningsfulla meningar, bara ord de förväntar sig att vi ska lyckas pussla ihop. Dåligt! Det gör mig ännu tröttare.
Inga mer förkylningstecken i alla fall.

OCH.
Det snöar.
Hjälp så underbart!

Nu: Mycket kläder, mycket böcker, ipod med mysmusik och snööööööö. Äntligen.

Sjukdomstider

Om jag blir sjuk till bröllopet, som alltså går av stapeln på lördag, dör jag nog en smula. Det som vi har väntat så på! Ända sen den där kvällen, natten, i juli då vi fyra blev runda under fötterna och en viss fröken, snart fru!, P skuttade i vattenpölar hela vägen hem.
Jag har tagit alvedon, echinagard, extratabletter och ska nu trycka lite grapefrukt innan stärkande promenad till den gamla Högskolan. Spinningen hoppar jag.
Dessa åtgärder borde väl om något hålla mig frisk?!
Eller...?

Gott (ont) och Blandat

Inspirationen är död, språket är förkylt och mitt sinne är mörkare än skogstjärn en mörk höstnatt.
Allt är ganska jobbigt och trögt just nu, dels på grund av en person jag inte orkar nämna, dels på grund av...allt annat.
Betygen verkar inte komma in men jag saknar förmågan att maila en enkel fråga.
Min handledare verkar inte oförstående att Det händer snart, trots att jag tjatat om att det är dags hela hösten, plus fyllt i lappar hit och dit till alla möjliga människor. Jag kommer säkert inte få göra praktiken i vår, pessimist som jag är.
Jag matvägrar men är konstant hungrig. Alltså; jag vill inte äta trots att jag är hungrig som vanlig. Allt är äckligt och inspiration till matlagning finns knappast.
Jag är så trött att jag håller på att...gå i ide. Jag har aldrig kännt mig så överhängande trött, så less och sömning jämt och ständigt. Det är mycket påfrestande.
Just nu är livet ganska mörkt, trots att herr C försöker muntra upp med diverse sånger och skojerier.

Jag är vårdeprimerad redan alltså. Den brukar komma i mars någon gång, nu är den alltså en månad för tidig.
Hör dessutom att Fjärilen i glaskupan gått up nu, men självklart inte i Falun... Hade vi däremot i Örebro hade vi kunnat sett den NU om vi velat. Eller ikväll i alla fall.
Livet suger verkligen.Det enda någorlunda småljusa i tillvaron är att C ska bli farbror i sommar.
På riktigt, alltså.
Grattis, vi har väntat!

Äh va fan...

Jag kan lika gärna skriva en gång till idag. Trots att jag har nada zero zipp att skriva, egentligen.
Det mest upppiggande (det kan väl ändå aldrig stavas med tre P?) var att träffa fröken Vit bara sådär, utanför mina gamla kvarter.
Någon gång, när inspirationsandan ligger på, ska jag lägga ut hennes recept på den kalori- och chokladspäckade Måndagstårtan hon hade med sig en grå oktoberdag och bjöd oss på. Mmmm...

Men inte idag.
Jag är...tom. Som vanligt? Jag som vill ha en massa ord att spilla ut!

För övrigt har katterna åkt. Ledsamt.

Bröderna Bros för någon lägenhet sen.


Jag tror att jag kan vara beroende av The Office (DEN ENGELSKA VERSIONEN SÅKLART!). Jag tror bestämt att jag rodnar varje gång David Brent yttrar sig. 

Äh va fan. Nu räcker det.
God natt och sov gott och allt det där.

Och kom ihåg, ta inte för många sömntabletter!


Jokern

Jag har tänkt på stackars herr Ledger hela dagen.
Det är så konstigt när någon dör, någon man bara vet vem det är. När man  - jag - känner människan blir det mycket lättare, då är det bara att sörja.
Men nu.
Kollade runt, och en av mina bästa bloggare tar också upp honom. Fröken Jonson hade tydligen sett honom när han var som djupast, och visst har vi hört att han mådde dåligt, dels på grund av arbetet och dels på grund av skilsmässan med Michelle Williams.

Jag ska i alla fall gå och se Batman som ung del två, eller vad den nu kan heta, när den går upp på bio. Som en slags heder. (Han spelat Jokern, inte alls som gamle herr Nicholson, utan mörkt, riktigt mörkt, sådär som vi älskar våra birollsinnehavare.)

Men visst är det svårt när någon inte riktigt anhörig dör?
Jag har i och för sig varit med om lite alla möjliga bortgångar, som de älskade nära (kusin Claes, morfar och mormor, plus en högt älskad hund och en lika älskad katt), en tjej som kunde ha blivit en mycket fin vän och så de här jag inte kände men sörjde ändå.
Kristina hette en flicka som gick i min parallellklass några år. Om jag hade varit en sådan flicka som trotsade mina föräldrar och gick på fest och drack fulköpt alkohol hade vi säkert festat ihop i vår tidiga ungdom. Vi umgicks aldrig, men när hon dog, under en rundresa i Australien, kändes det märkligt tomt. (Och kanske är det därför jag har ett visst motstånd mot att åka just till det landet.)

Det är henne jag tänker på. Och flicka och pojken som förlorade båda sina föräldrar innan de ens var i närheten av att fylla 25, innan föräldrarna fick se sina framtida barnbarn, eller ens gå på bröllop.
De är borta nu, precis som många andra, precis som Heath är de i himmelen.
En himel jag tror på då och då.

En riddares historias slut

Jag hörde nyheten imorse, på radion.
Heath Ledger är död.
Han var väl inte en av mina allra bästa favoriter, men jag gillade honom. Främst för alla tjejers bästa film såklart; 10 orsaker att hata dig. Jag vet inte hur många gånger jag sett den, och jag tänker alltid på fröken P när jag gör det, vilket ju alltid är trevligt!
Tydligen vart livet för jobbigt, och visst kan jagförstå honom, men varför knapra massa sömntabletter? Helt onödigt.
Tillslut hade han ju vunnit en oscar, eller fler, och det måste väl ha vartit en belöning för allt slit?
Ikväll ska jag nog hedra honom och se Brokeback Mountain. Lite för han, lite för Michelle Williams och en smula för Jake Gyllenhaal.


 
En av mina favoritförfattare, Annie Prolux, har skrivit novellen om de två vilsna cowboysarna.


I alla fall, rest in peace och allt det. Här forsätter allt som vanligt.
Paus!

Eller ja. Egentligen är jag väl klar, så det är mer "slut för idag, tack för idag" än paus faktiskt.
Jag har läst litteraturen till morgondagens seminarium; svenskämnets historia. Heja. Det var faktiskt inte så upphetsande som det kanske låter.
Egentligen borde jag maila min kära handledare och kolla läget. Men jag har så dåligt med ord nu. Alla gick åt när jag försökte omformulera all text jag läst i några timmar nu. (Läste tom under den mycket trista men skapligt näringsnyttiga lunchen, men det "förtjänade" jag efter lång msnpaus med fröken A, som jag redan saknar!)

Jag vet inte ens varför jag försöker skriva nu, jag har ju inget roligt eller fyndigt eller spännande att skriva. Bara trista saker om skapligt trista böcker.

Nej, om ett litet, litet mail bestämmer jag att jag minsann får kolla lite på The Office (den engelska versionen såklart!) och ladda för eventuell spinning ikväll.
Jag älskar The Office. Jag älskar Gareth, jag älskar David Brent och jag är upp över öronen förälskad i Tim. Såklart! Alla andra figurer i den bästa engelska komediserien någonsin är nästan lika bra, men de är framförallt den först- och sistnämnda jag avgudar.
Så. Back to the hotmail and sen till stora tvn med två katter i knät.

 Gareth! Tim!


(För övrigt är skådespelarna bakom min favvosar bra också; se Pirates 1, 2 &3 med den något hålögda, enögda piraten som spelas av mr Mackenzie Crook, Love Actually och Liftarens Guide där Martin Freeman är någon slags skådespelare repsektive själve mr Huvudroll, Arthur Dent.)

Min dåligaste ovana

Jag har en dålig ovana. Den märks då och då. Speciellt när ljudet i min halvtrasiga mp3 är extra bra.
Grejen är den att jag mimar när jag hör en bra låt i min kära musikmaskin. Ganska öppet och gärna med ett danssteg till, liksom för att förstärka effekten.

Mina bästa låtar just nu är:

Logiskt
- Petter feat. Säkert! (trots ihärdiga blogginlägg om den kan jag den inte så bra, jag kan mest biten där hon den där tjejen sjunger)

Don't stop me now
- Queen (jag inser att jag upptäckt den fenomenala gruppen x antal årtionden försent, men de är för sjutton lika bra för det!)

Vild och skild
- Magnus Uggla (den kan jag nästan så bra att jag kan ställa upp i det något udda programmet Singing Bee med den, om någon nu skulle få för sig att fråga)

Back to black - Amy Winehouse (fortfarande så kviiiiidande bra! Jag är fast och kommer alltid drama-queen-sjunga den)

Så nu vet ni detta.
Nu kan ni sova lungt. Såklart.
Peeeeeaaaace!

Jag är kär!

...Dock inte i en ny person, jag har ju faktiskt världens knäppaste C!
Nej då, det är en ny låt, en ny artist!, som fångast mitt intresse - och det är säkert det.
Det är egentligen en gammal i gemet - hej jag heter petter är 33 nånting - som gjort att jag fått upp ögonen för henne.
Som ni månne kanske har gissat heter hon Säkert!, eller ja, hon kallar sig det när hon sjunger på svenska men dopnamnet ska vara Annika Norlin.
Och hennes sånger handlar om mig.
Lyssna på det här bara:

  Varenda bok jag kunde komma över läste jag
  Och jag spydde aldrig vid kullen vid 4H-gården
  Behövdes aldrig ungdomsvården
  Den enda som aldrig rökte
  Den enda som aldrig försökte fuska på proven
  Då lär man sig ju inte nå't
  [...]
  Den enda som inte tafsades på
  Den enda det inte bråkades på
  Den enda som haft en god relation till mor och far
  [...]
  Jag var inte ens kysst
  Men jag visste vem jag var
  [...]
  Vilken jävla lögn att det ska va' ens bästa tid

Allt detta är så sant. Jag vet inte hur hon har gjort, men hon har krupit in i min själ och hittat mina skatter.

  Ner för backen
  Över torget
  åh, jag älskar, älskar den här stan
  Rak i ryggen
  Drick champagnen
  Flanera över cykelvägen på sanningsdan
  på sanningsdan

Jag gör nog det ändå, älskar den här stan, den här dan - sanningsdan. Den får kallas så från och med nu.
Dagen idag gick bra. Ingen bet mig. Trots att jag inte kände dem, men snart vet även de vem jag är, för baby, jag är som en öppen bok!Jag hittade en klänning i Väster ån för övrigt. Den är sådär krispigt, vårigt, flödande hallonrosa. Med ett sotigt, silkigt lakritsband till är jag redo för champange hela natten då Pernilla får sin Marcus.
   ...Och jag vill visst också gifta mig...

Men det får vänta.
För nu ska jag gosa sönder och samman missarna som sover över här några nätter!  jag vet knappt va som e bra med mig
  varför du kämpar på o ba vill va med mig

WORD!

Det är så logiskt

Jag älskar det svenska språket!
Det är så vackert, så flytande, så skiftande och busigt - logiskt!
Det är så logiskt, alla fattar utom du! Eller gör du det?

Mina bästa ord (just nu):
  Elljusspår
  Hälsning
  Himmelssfär
  Snöoväder
  Septembermorgon

Det var bara några av de ord jag tycker om just nu. Precis just nu, i detta tillfälle.
Om man - du och jag och vi - rannsakar sig själv kan man - du och jag och vi - säkert hitta de ord som betyder mest för oss, på alla sätt och vis, ganska lätt. Just nu har jag dem inte här med mig, men de är i mig nånstans.

En vän, som är oehört poetisk av sig, ställde en dag frågan i sitt korridorskök var kärleken sitter? Är det verkligen i hjärtat, eller är det kanske någon helt annanstans? Hon (för det är en hon) fick såklart många olika svar, alla känner olika, men det är inte alls svaren som attraherar mig - utan just frågan:
Var blir du kär någonstans?
Jag tycker det är ganska vackert. Eller med, hrm, mina egna ord; var sitter kärleken?

Det går att göra så mycket! Det går att bygga oändligt många sorters meningar, att säta ihop nya och få ett helt nytt fanatstiskt ord (molnflödeslycka), på ett sätt som inte är så vanligt i andra språk, i alla fall inte engelskan som är det vi ofta jämför med.
Och så tycker svenskalärare att det är ett jobbigt och krångligt och tungt ämne. Vad ska det bli av mig då? Kommer jag också att tröttna? Tröttna av elever som tycker att det är trist att läsa, för jobbigt att skriva och absolut på tok för ansträngade att lyssna? Det enda de orkar är kanske att tala, nej mera tomprata?, med varandra eller ännu hellre om varandra? Varför ska de bry sig om svenskan? Den finns ju där ändå...

Nej, jag hoppas att jag lyckas få dem att förstå att vårt språk är värsta språket, det är inte så tamt och träligt som det kan tyckas först.
Jag tror jag ska ge dem i uppgift att skriva blogg där de varje dag måste testa nya ord eller ordkonstruktioner. Meningar de inte är vana vid.
Jag tror att svenskämnet är till för att vi ska hitta alla vägar vi kan till kommunikation - för det är det vi tycks vara till för. Får vi inte kontakt med andra människor blir vi inte människor, då blir vi en ofullständig djurart.

Eller?

Vad ska det bli av allt pluggande?
Allt jag vill är ju egentligen att resa! Åka vidare! Men när, var, hur? Nästa vår?
Min C kanske kan bli så bra och duktig att vi kan flytta ifrån mitt språk ett tag. Vem vet, jag kanske skulle kunna börja älska ett annat språk lika högt. Gärna ett jag redan har förkunskaper i...Men glöm inte. Jag är hemma nu. Jag har dig, det är ändå det som räknas. Du ger mig så mycket! Just nu har du gett mig en viss fröken Norlin/H Saferide/Säkert!. Kan det bli tydligare?

Skrivkramp/klåda

Jag har så många tankar och ord just nu; en portal har öppnats!
Men hela tiden kommer det något i vägen. CSN, hunger, pojke.
För bara en liten stund sen, efter den väldigt lågintensiva träningen, var det CSN som pockade på uppmärksamhet - och det var ett helt projekt i sig! Hoppas vid...inte Gud direkt...stjärnorna? solen?...att jag får några slantar snart, trots alla mina påhitt. (Jag vet inte, jag bara hittar på.)
OCH NU: nu är jag såklart! hungrig. Lika hungrig som det är Säkert! att fröken Norlin är ganska cool.
Jag ger mig i kast med järnrik mat nu för övrigt, har försökt luska ut vad det är egentligen. Det sägs att man kan få järnbrist, och då blir man säkert (!) trött.
Och vem är inte trött nu?

Efter lunch borde jag naturligtvis råplugga (exam imorgon) men kommer nog hamna här i krokarna istället.Usch vilket oviigt inlägg det blev. Nästan så jag får sudda ut det.

I like to rock rock. I like to rock!

Så sant att det gör ont

Jag har nämnt att jag fastnade i ett Doktor Glas-träsk, här kommer ett citat, så här när det lider mot slutet av aftonen:

   Jag skriver inte ner alla mina tankar här.
      Jag skriver sällan ner en tanke första gången den kommer till mig. Jag väntar och ser, om den kommer igen.
  ur Doktor Glas, Hjalmar Söderberg 1905

De orden träffade mig rakt i hjärtat. Så vackert!
Jag ska ge mig på boken om prästen, Gregorius, nu också tänkte jag mig.Nu ska jag snart sova och låta tankarna komma till mig, kanske för att återvända, kanske för att aldrig tänkas igen.

Puck! Här vare' Puck!

TYDLIGEN kommer den mycket efterlängtade Lakritspuck tillbaka i GBs sortiment i vår.
Då vet jag en som kommer att bli nöjd!

 Världens raraste lilla mamma.

Det finns två flickor som jag går till ibland

Först och främst:
Gud vad många stavfel jag hade slarvat ihop i förra skriften! Det var illa, men nu är det självfallet tillrättat.Jag läste just en annan frökens blogg, bara för att slippa traska bort till Högskolan för att försöka förnya mitt lånekort ännu en stund, och hon hade ett så hjärtligt inlägg om en av hennes flickor, den som tycks vara den bästa.
Jag insåg då till min egen största lycka att jag har två sådana flickor. Tyvärr inte på gångavstånd, ingen liten Studentgata skiljer oss åt, utan ett gäng landskap, sjöar och motorvägar. De bor båda i ett Köping med prefix, inte samma, men inte heller speciellt långt ifrån varandra. Detta är jag tacksam för; den ena flickan har alltid varit bosatt i sitt Köping (ja, alltså i hela sitt "vuxna" liv, sen sommaren efter studenten), medan den andra har flängit och farit så jag har blivit nästan vimmelkantig. Först The New World bortom Atlanten en stund, sedan hittade hon halvvägs hem och hamnade på världens trädfattigaste ö. Det dög inte hela livet, även om hon nog trivdes som fisken i vattnet utanför Island (det var familjen det var fel på för övrigt), utan hon hamnade i Sverige, på ett ställe där det inte heller finns så mycket träd, mest fjäll. Där bodde hon i en del omgångar, tills hon hamnde på kusten, i en stad långt, långt borta. Den var väl nog så charmig, men inte utbildningen! Så till sist, eller ja, i alla fall just nu, är hon alltså bosatt i den högre delen av Köping, den lite närmare fjällen om man så säger. Inte alls långt ifrån den andra flickan, som diggar herr Winnerbäck och därför bor i hans stad.

Så nu har jag dem i alla fall nära varandra, även om jag råkar vara en bit ifrån.
Det fanns såklart en tid då vi bodde nära varandra, och ännu en tid innan det då vi bara bodde stenkast ifrån varandra (men då hade inte våra lekande vägar helt och hållet korsats, även om jag har blänkande minnen av dem från den tiden). Back in the days, medan vi ännu var bråkiga högstadie- och gymnasieelever som vandrade runt på de sjunkande skolorna, då bodde vi små korta cykleturer ifrån varandra. Mycket trevligt måste jag säga. Men det var ändå tur att det fanns telefon, för det fanns ju ALLTID saker att diskutera som inte hanns med i skolan.

De här flickorna, som är så olika mig på många sätt, har för alltid flyttat in i mitt hjärta. Det spelar egentligen ingen roll om vi bor oceaner ifrån varandra, om landsgränser skiljer oss åt, vi kommer alltid vara de närmaste vänner.
Jag vet allt om dig, du vet allt om mig, och vi vet allt om oss.
De är de finaste flickor som någonsin vandrat på denna jorderund, trots vad herr S kan häva ur sig på fyllan och villan. (Fast det tog han tillbaka sen, och charmade sig in i våra hjärtan ännu en gång.)

Om ni undrar vilka de är?
De är de här flickorna jag talar om, förstås.

 Vackra, inte sant?

I love you guys!

      


Först kom ingenting

Jag saknar min ordlek en smula!
Ibland är jag bra på det, ibland inte.
Tydligen har den stillat sig under mina bloggfria månader. Illa. Jag får se till att träna upp den. Läsa mycket och sådär.
Jag sjönk ner rätt djupt i Doktor Glas-träsket ett tag, och när tillfälle ges ska jag skriva ner några minnesvärd ord ur den här, så jag alltid kommer ihåg varför Hjalmar Söderberg är så bra! (Läs Den allvarsamma leken. Mmmm...)
Annars är det dåligt med bokläsningen. Kanske har jag trillat ur det lite. Kanske var det en tonårsgrej. Vem vet?
Men. Jag drömmer i alla fall om Harry Potter. Det känns väldigt utvecklande. (Ironi)

Man kanske skulle ta och sadla om. Och bli pjäsförfattare? Man får i alla fall skriva lustigt.
Utdrag:
Ridå upp.
Ljus.
En scen. På scenen en stol och ett bord. I bakgrunden en bokhylla och en golvlampa. På bordet en mobiltelefon. Telefonen börjar vibrera och sedan spela en hög och entoning signal.
En man kommer inrusande från vänster av scenen. Han är klädd i mörk trenchcoat och hatt. Klackarna ljuder mot golvet, som om han springer med tungt hjärta. Han kastar sig mot telefonen.
Mannen (högt): Vad gäller det? (tystnad, mannen lyssnar) Idag? Ni är vansinnig! Jag trodde det gällde först om en vecka! (tystnad igen) Jaha jaha, då är det väl som det är. Jag skyndar mig! Var det 30 000 vi sa? Oblandat? Tack. Bra. Hej.
Mannen lägger ner mobilen i trenchcoatens ena ytterficka och rusar sedan av scenen.
Ridå.

Sedan vet jag inte mer. Det kanske kommer en annan gång.
Det är väldigt skojigt att skriva scenanvisningar, men jag måste ta mig ner på apoteket nu. Det har väntat alldelse för länge!

Det hit man kommer när man kommer hem

En liten farbror ringde till oss idag, mitt under ett som vanligt ganska långt och babbligt telefonsamtal med mamma, jag vet inte riktigt vem hann var eller vad han ringde ifrån, men glad blev jag!

Så här var det:
Igår började till råga på allt vår tlefon krångla. Om man ringde hem till oss, familjen Fredin-Wallenlöv, som det ju så lämpligt står på dörren, hamnade man ingestans, tror jag i alla fall. Vår telefon var bortkopplad, och istället ringde folk som inte alls ville prata med oss hem till oss. Vi hade med andra ord lyckats få ett annat nummer. Nog för att jag gärna snor internet när tillfälle ges, men detta tog liksom det berömda priset. Efter lite felanmälnongar och annat bus till Telia kom de fram till att det hade blivit ett kopplingfel (nähä?!) och att det skulle vara utrett och fixat den 18e. På fredag alltså. Mycket mycket trevligt... Och nåt internet hade vi alltså fortfarande inte.
Men så för någon timme sedan ringde alltså en farbro och frågade om han hamnat hemma hos Fredin?
"Jaaa!" tjöt jag till överlyckligt, och han förklarade att "Ja men vad bra då fungerar ju telefonen igen!" sedan lade han till, utan någonsomhelst förvarning att "bredbandet ser också ut att fungera."
Jag fick som ni nu kan förstå en smärre chock och halkade mig in i spelrummet (det är omdöpt till det efter Playstationets intågand ei vårt liv, snart kan det döpas om till sångrummet också, beroende på om vi tar oss för att köpa något mer billigt SjungStjärna) där jag alltså såg att ALLA lampor på modemet lyste och blinkade som ett minder tivioli.
Fullkomlig lycka. Det är hit man kommer när man kommer hem.

Så. Nu sitter jag här vid herr Cs vita lilla hp och skriver av mig lite lycka, eftersom jag fär tillfället inte har någon att dela den med. Det är slut på alla telefonsamtal till Cs jobb eftersom att han nu fått en anställd, en under sig som det så skojfriskt heter, och då tycker inte jag att det passar sig att lilla damen ringer och stör om småsaker stup i kvarten.
Än så länge har jag kollat mailen gånger två, kollat banken gånger två, flummat på facebook och läst lite bloggar, som ju blivit lite bortglömda i de senaste månadernas effektivsurfande.Nu till lite småsaker:
Fröken CK och syster JoJo uppsakattade min enkla mat igår, med tillhörande skumt bröd. Så mycket att de tog recepten. Detta kan bli en vana. Fest hos CK, mat hos mig och häng hos JoJo ? Det har i alla fall börjat bra med spontan fest efter mycket skönsång i lördags (oh vilket party!) och mat hos mig alltså innan Bettan igår. På fredag kan det blir filmkväll hos JoJo, där jag ännu inte varit och inspekterat, men inget är beslutat ännu. Det blir ingen bio i alla fall då alla är extremt fattiga för tillfället.
Utom jag; för jag har både telefon och internet nu.
Så ring om du vill, kanske får du ett svar!

Snart börjar skolan igen, jag längtar byxorna av mig; att bara gå hemma är kanske det tråkigaste som finns. Jag håller på att fundera ut effektiva sätt att ta livet av mig... Men snart är det dags! Det ska bli sjukt spännande, det känns som att det här är den värdaste terminen hittills.
En sak är säker; när jag blir lärare ska jag ALLTID kunna ha en bra förklaring på varför jag sätter ett visst betyg. Inte bara säga "jag tycker så". Elever/studenter ska alltid få en relevant och någorlunda genomtänkt förklaring helt enkelt.
(Men jag antar och förmodar att han helt enkelt inte gillar det sätt jag skriver på och vad jag skriver, även om det gav mig ett VG av en professor i litteraturvetenskap. Men det är, såklart, en helt annan historia.)
 Jag ska i alla fall ge järnet på tentan. Jag pluggar till och med till den, och förbereder intressanta analyser. Det kanske jag inte kommer få någonting för, men det tar mig i alla fall till ett G och det är faktiskt gott nog.

Nej. Här kan jag ju inte sitta hela dagen för sjutton gubbar! Jag måste ner på Apoteket och fixa lite hälsokostknark, om man säger så.

Tjingeling och tjosan sa!

För övrigt är det spännande med nya bekantskaper på älder dar, även om de gamla från ungdomens sorglösa tid är fantastiska!

Livet leker långsamt

Just det.
LÅÅÅÅÅÅNGSAAAAAMT.

Den nittonde januari är det alltså dax för min allra första omtenta. Hua. Men, det var ju faktiskt Thailands fel, inte min hjärnans motivation. Så det känns bra, så bra det bara kan kännas.
Och den 21a börjar minsann LIVET PÅ ALLVAR. Hualigen.
Jag kommer känna mig borttappad bland alla pretentiösa blivande rättande svenskmagistrar. Jag som tar allt lite som en dans, som Tony Rikardsson kommer ta dancen ikväll. Han med de bra vänstersvängarna ni vet?
Meeeen det blir säkert så bra så bra!

Jag känner att orden skockar sig i fingrarna, de har inte alls lust att åka ut på tangetbordet och ut i cyberrymden. Så jag lär nog avsluta, redan...
Om jag bara hade Internet hemma. Det är svårt att få till kitchiga meningar när tre gäng högljudda uppsatsskrivare omringar mig.

Jag ska nog surfa in på hederliga gamla sf.se och se om en film kan ta orden ur mig ikväll. Tillsammans med lurige farbror C.
Och i helgen hoppas jag att vi kan sjunga orden ur oss i SingStar. Med fröken CK, och kanske till och med Syster Jojo.
Hoppas Hoppas.

Facebook också kanske?

Vi höres.

Det är bara saker man tänker på

Jag tror bestämt att jag saknat mina ord.
Det blev inte ett så vitsigt inlägg, eller fyndigt, eller ordlekande.
Men oj vad det behövdes!
Jag har träningsvärk i fingrarna nu och måste koncentrera mig för att träffa rätt knappar i detta lilla inlägg.

Men orden finns ju där. De vill ut!
Jag tror bestämt att jag kommer bli en nöjd lärare. I alla fall när mina elever skriver, så jag får läsa deras alster. Det är ju det bästa av allt! jag njöt verkligen av att läsa de nationella svenskaproven, det var som honung för ordförrådet. Det är så spännande att se hur andra använder orden!
Därför ska jag nu surfa runt på allehanda bloggar och spana efter orden.

För övrigt har jag kommit på att jag har en böjelse för låtar med titeln SOS. I alla fall två av dem.

I helgen ska vi hämta min vita soffa och köpa Playstation2 (eller PS2 på nördspråk), så sen blir det minsann inflyttningsfest.

Tjingeling!


2008

Då var det äntligen här. Det EFTERLÄNGTADE 2008! Eller?
2007 var ju trots allt sjuuuuukt bra... Med början på plugg i Falun, Andypojken på besök, ny bekantskap som djupnade till något som nog kommer hålla för alltid (det är dig jag pratar om fröken A!), jobb på fiendeland (som trots allt blev bra, trots jobbigt tidiga morgonar då jag alltid fick försöka peppa herr M till snickesnack vid kvart i åttatidens frukostrast), och så årets höjdpunkt - Beijing! Mein gott jag har nog inte kommit över det än. Jag bearbetar än. Det var det coolaste hittills faktiskt. Det går helt enkelt inte att glömma känslan på muren, där längst bort där det faktiskt inte var några andra turister än vi; jag och min prins C. Sen kom ju en hel drös försäljare och försökte kränga på oss de fulaste sakerna jag någonsin sett, men det är ju en annan femma (vilket sakerna också kostade, hrm).
Sedan var sommaren slut, och hösten innebar engelskastudier, grammatiken var roligast (vad trodde ni?). Kretsen utökades med Willywonka, och med honom den än så länge osedde Hank. Det blev mycket flum, många termosar och koppar gammalt kaffe, och så några godbitar. Alla hann med en tripp utomlands, vilket ju gav många fina presenter och uppdateringar. Vår bästa (Cs och min) var nog faktiskt turen till England för att heja på vårt favoritlag Nottingham Forrest. Vi fick tom se Robin Hood! (och vi var ju i sällskap med Lille John hela tiden, as a matter of fact).
Efter detta försvann internet, tack vare "inte lika lågt som Glocalnet". J**la muppar. Jag hatar dem helt officiellt, och har berättat det för någon stackare från företaget som försökte kränga på mig ett mobilabonemang. Så han törs npg aldrig ringa igen.
Life goes on, väldigt fort. Mellan litteraturstudier och inhopp nere i skolan hann jag med lite träning och väldigt mycket för lite häng. Helt plötsligt var det dax för...Thailand!
Och visst.
 Thailand är ett drömland.
Med antagligen härligaste stränderna i världen (?) och kanske det trevligaste folket på jorden, förutom kineserna som faktiskt är grymma. (Alltså, grymt snälla och vänliga, utom när de tränger sig i köer som vi ensamma svenskar gärna bildar, hrm.)
MEN.
Faktiskt aldrig med Phuket. Alldeles för mycket turister. Det var nästan läksigt. Det var mer svenskar i Phuket än det är på "fel sida" (läs såklart: rätt sida) bron hemma i Hallsberg. (Där jag sist jag var hemma skådade några nyinflyttade burmaneser ((?)), lillflickan var det sötaste jag sett! En sådan vill jag nog ha, hehe.) Hursomhaver, jag rekomenderar inte Phuket. Det finns inget att göra där, annat än att spana på förstörda och därmed gråa koraller och sola och förfasa sig över alla glädjeflickor.
Nej, jag säger som doktor Glas; "jag gillar varken fester eller villor eller skärgården". Lägg till turisteförstörda paradis så är jag med.

Året slutade dock bra med jobb som sjutton på gamla Willys, lite teater nere i skolan, och en jul där Elsa fick mest paket av alla. Sedan blev det skojig utgång med flickorna, med vin-och-skvaller innan hemma hos mina föräldrar, efter vilka ovanstående fick leka att vi var tonåringar och därför skjutsa in oss till Örebro. mycket märkligt och trevligt. Lilla J hade såklart glömt legget och vi vara nära på att hamna bland kidsen på Satin, men hon lyckades flörta in sig till sist. Natten blev lång, med fula gamla ragg, nya skönheter och räddning av PJ ("PJ, så listigt!") på nattkvisten. Taxin hem blev en tyst färd då alla fjorton i taxin försökte låta som tolv.
Den något bakrusiga annandagen tillbringades med jobbigaste barnen på jordne, i alla fall var de det just då. Men också världens gulligaste såklart. Pompom ville inte ens åka hem, utan gick ut i tvättstugan och grät en skvätt. Storasyster Pärlan höll sig lugn och tittade på världens konstigaste teckande film om en liten afrikansk krigare.

Och så var det Gott Nytt År Igen, och jag har bott i Falun i över ett år nu. Sjävla aftonen var rolig och ganska full. Full av sång, dans och ätande. Perfect.
Mitt första år i falun, med min Man, har varit mycket bra. Ett A, ett MVG eller en 5a, välj själva.

Hoppas 2008 blir lika bra.

Jag vet att vi kommer hinna med en Romresa, säkerligen ännu en tur till Nottingham, och så praktiken...


Hur ska det gå?

Se oss nästa vecka, samma tid, samma kanal.


Puss och kram därute!


RSS 2.0