Leo&Lukas

Har jag sat att jag blivit gammelkusin igen? Kusin C fick sina små (under 2 kilo båda två) pojkar Leo och Lukas (som vår fina hund!) lördagen den 11e juli, någon gång runt tio-elva på kvällen. Mycket trevligt! I dagarna flyttade de hem till Linköping eftersom Lukas nu kan andas utan hjälp. Jippie!! Vi alla längtar efter att få träffa dem, såklart, fast de kommer ha vääärldens fulaste dialekt när de blir större...

Okej. Jag längtar lite efter egna. Helst flickor. Men för mig spelar det ingen roll, jag hoppas för blivande farfar As skull.

Imorgon åker vi till Avesta (Avesta-Krylbo nästa!).
På lördag åker vi till Småland!
Nästa söndag, om tio dagar, åker vi till världens finaste stad, älskade Bejiing!

Dagens Helge-citat (repris för alla andra)

"Nej, afrikansk mat blir det inte varje dag. Om man inte bor i Afrika förstås."


Har han klippt sig snett eller är det bara jag?

Den här veckan ärr jag trött. Jag och min bästa arbetskompis herr A, eller ja, mest jag, kom fram till att det beror på att jag varit streessad i fyra veckor och nu inte behöver bry mig så. Då blir man trött.
I övrigt bestod arbetsdagen av dåliga skämt och diverse spydigheter, såndant är ju alltid trevligt.

Bloggen lever, men vilar lite såhär i semsterperioder.

Imorgon åker vi på utflykt med Fille.
Om fyra dagar åker vi ner till älskade fröken Ingmar Boll och Öland.
Om tolv dagar åker vi till Beijing. Fy fan vad jag ska äta!

Brown rules forever?

Aftonblaskan eller The Express har nu nån slags omröstning om vem som är deckarregenten i Sverige.
Jag vet vem som vinner den intrenationella omröstningen jag håller i just nu; Dan Brown såklart! Jag har egentligen tyckt det lite sedan jag läste Da Vinci-koden för fyra år sedan, men jag var inte säker. Jag började nämligen på Änglar&Demoner bara lite efter det att jag läst Da Vinci-koden, och jag fastnade inte alls. Jag slutade faktiskt efter typ tre korta kapitel. Men sedan såg vi ju Angels&Demons på bio, jag och fröken Grodan Bergman, och nu hittade jag boken hoss herr M och fru E, så jag tänkte att jag ger't ett försök! Och herre jesus vad bra den var! Och vad småreligiös jag blir. Jag läste den fort fort fort, och nu är jag inne på I cirkelns mitt (presidentval, NASA, konspirationer och bedrägerier), sedan blir det nog allt Gåtornas palats. Om jag hinner (innan sommaren är slut menar jag). Sedan, sedan ska jag lätt hyra Änglar&demoner och se den igen med min käre herr C. Mmm.
Kanske är det inte nobelprisvinnarböcker, men för en deckarsucker så är de galanta, eller toppen helt enkelt.

Frasier rules forever!

Varför varför varför tar lediga dagar slut så fort?
Egentligen spelar det ingen roll, för nu har jag bara typ två veckor och två dagars jobb kvar för den här sommaren, och sista veckan kommer nog inte ens innebära ångest. Jippie!
I Beijing ska jag shoppa som jag shoppade i England, fast liiiite billigare. Skönt, faktiskt. Inte för att garderoben är tom, men hur kul är det inte att köpa nytt? Usch, jag vill ju inte säga't, men det är kul med grejer. Lycka är att äga skitmyclet grejer, helt enkelt.

Om precis en vecka sitter vi i biomörkret och ser på nya Harry P. Mmmmm

(Jag har kollat på första säsongen av Frasier i princip hela dagen. Det är guld.)

Fira med Ferris!

Dagens tankar:

- Bästa låten nr2 med Whacko Jacko: Will you be there. Något att täka på Chrillo?
- Imorn är jag ledig! Då behöver jag inte tänka.
- Vad ska köpas i kära Kina?
- Jag måste komma ihåg att köpa Anne på Grönkulla. Både böckerna och serien.

Det kan vara saker på gång, men det är inte säkert. Vi får se.
Något som är säkert är att Micheal febern fortsätter för fullt här hemma på Tallbacksvägen.

Tanke

Just nu funderar jag på om stronge herr R har bytt telefonnummer. Jag fick ett mycket skumt sms från sköna fröken J som gör att jag misstänker detta. (Stronge herr R har för övrigt sommarens mest spännande jobb!)
En annan jag fick ett skumt sms från var finaste fröken A, det kom klockan 01.03 i natt, och jag tror att hon kanske tittat lite för djupt i dunken.

Annars är sommaren ganska lugn. Hälften av frukttiden gjord, och än så länge har potatisen bara tagit slut helt en gång (men det var inte mitt fel!).

(Har ni märkt att mina namn här i bloggen börjar likna löjliga familjen? Stronge herr, sköna fröken och finaste fröken...)

Angående läsning i sommartider

En vän till mig skriver ofta om böcker, mest om sådana jag inte orkar med, eftersom hon och jag har heeeelt olika boksmak. En annan vän ogillar ljudbäcker eftersom hon inte kan koncentrera sig, påstår hon. Jag skyller på att hon är smålänning. Jag tänker ibland på böcker, men på sommaren vill jag ofta inte ha med dem att göra. Orka ligga och läsa efter att ha lyft 15kiloskartonger i 22-gradig butik liksom. Nej! Ljudböcker får det blir, tyvärr gärna samma om och om igen. För ja, jag är en omläsare och omlyssnare, inte för att jag inte är nyfiken och vill pröva nytt, utan för att när jag älskar, då älskar jag järnet. (Det gäller det mesta i mitt liv, inte bara böcker.) Just nu är det Mankells Steget efter som gäller. Den och Villospår (bra på engelska också, har jag sett!) är nog världens bästa sommarböcker, mest på grund av vädret i dem. Och på tal om Mankell, han släpper (har släppt?) en ny Wallanderbok! Lindas svärfar (ellr möjligen barns farfar bara) blir mördad, och gamle Kurt dras in. I like! Vi har för övrigt lånat Kennedys hjärna, och jag hoppas den är lika bra som de senare Mankel böckerna varit (ååååh Italienska skor!)

Bra inlägg, som vanligt nu för tiden. Snart snart snart har hälften av mina fruktveckor gått (bara tre dagar + två veckor kvar då!) och jag längtar. För efter det blir det bara en veckas jobb till, sedan en resa neråt till en av mina absolut finaste vänner (hon som känner mig precis som jag alltid är) och sedan Kina. Gud vad jag tjatar.

Håkan är fortfarande bra.


Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Är det bara jag i hela världen som tycker att det är skitjobbigt att duscha?

I värmen smälter alla hjärnor

Idag är jag ledig. Jag ska sno en bit gräsmatta från herr M och fru (nästan) E. Kanske ska jag bada i lilla poolen med Filip, vi får se.
Jag sov tills jag vaknade (nästan), har bakat bröd och lyssnat på Håkan H. Dagen är rätt bra so far.

För övrigt är den nya röda kameran beställd och betald. Jag väntar på killerzoom och automatiskt (nästan)  fina bilder.

För övrigt är det ju Heal the world med Michael J som är den bästa, inte Earth song. Jag led visst av tillfällig sinenrförvirring.


En av Heal the world-videosarna

RSS 2.0