Tisdag

Glömde jag säga att det är jordens bästa program på tv ikväll? Morden i Midsummer såklart!

Imorgon blir det jag och tjiifen (som i Micke &Molle ni vet?) klockan sex på Willys. Spännande. Och lite, lite sömnigt.

Memories (?)

På fredag ska vi gå och permiärse The Dark Knight. Tur att jag får se åtminstone en av alla filmer jag vill se på bio.
Jag ska ha på mig Catwomentröjan och minnas mister Ledger med vördnad. Sådeså!

Just nu orkar jag inte tänka. Men jag ska gå ut och gå en pytteliten runda, kanske bara till sopsorteringen, och lyssna på Ture Sventon. Och det, det är fint som snus det.

Tjingeling!

Ligga, gifta, knuffa (the rerun)

Jajemänsan, eftersom kära fröken A var så duktig på denna dära leken från morognprogrammet kör vi den igen!
På vågen till Maxi kom jag fram till dagens tre herrar:
Håkan Hellström. Lars Winnerbäck. Jocke Berg. Ligga, gifta, knuffa? Det skulle vara intressant att se vem hon väljer, jag vet tydligt vem jag skulle välja att dansa "Utan dina andetag" med.

Jag har en alternativ utmaning, om de tre låtskrivarna känns för jobbiga att välja mellan:
En engelsman, en skotte eller en irländare? Ligga, gifta, knuffa? Någon?
Jag knuffar skotten för fulheten, ligger med irländaren (för den någorlunda snyggheten) och gifter mig med engelsmannen för den torra humorn och de möjliga miljonerna på banken (så kan vi alltid flytta till ett något billigare slott i Skottland). Lätt som en plätt!

Dagens bild:The White Stripes, bara för att Jack är het.

Och kom ihåg! Ikväll är det jordens bästa program: Morden i Midsummer!

Kvällsandakten

Det bidde både gym och kvällspromenad (en ovanligt rask sådan - jag slog mitt rekord på den sträkan jojo!) idag. Under gymstunden dök inga spännande tankar upp, men väl under kvällspromanden!

Veckans Nu-musik i iPoden: Coldplays Viva la vida or Death and all his friends, mest med "Viva la vida" och "Violet Hill" förstås.
Veckans Nostalgi-musik i iPoden: Magnus Uggla, mest med "Jag dansar aldrig nykter" faktiskt.

Veckans tävling, eller utmaning eller vaddetnuär är såklart ligga, gifta, knuffa, helt ohämnat snott från Megapols morogonprogram. Jag har ingen som väljer knuff- och liggobjekt (och så vidare) men brukar roa mig med att fundera ut egna, och såklaret tänka på vilka jag skulle välja.Tillbaka till mina promenadtankar dock! Jag lyssnade på Viva la vida... och insåg att det finns många anledningar att vara avundsjuk på Gwyneth Paltrow:
1. Hon är mycket tjusig att se på
2. Hon har gjort en av tidernas bästa film, Sliding doors
3. Hon har kilat stadigt med Brad Pitt
4. Hon har pussat (kysst, hånglat) med Jack Black, på film dock, men ändå...
5. Hon är gängad med Chris Martin, och det är tamejsjutton inte fy skam!

Jag har inte ännu bestämt mig för vilken av anledningarna jag är mest avundsjuk på...
Så, ligga gifta knuffa: Brad Pitt, Jack Black, Chris Martin?
Heja. Det är nästan för svårt... Men jag vet att jag gifter mig med Jack Black - det finns inget som roliga killar.
Eller vad säger du, farbror C? (blink blink)Nu ska jag återgå till mitt riktiga liv; diska och sen gå till sängs med mig själv, då min själsfrände (??) är på en camping i Tyskland (nära ett ställe med billig öl, för den som undrar och letar) för tillfället.
So long!

En kom-i-håg lapp

If I don't live today, then I won't be here tomorrowIdag har jag tagit upp Filip, hållt i honom i säkert tio minuter, och sedan lagt tillbaka honom på hans skönaste plats (i vagnen) - helt själv! Stort för att vara jag. Hans huvud ramlade omkring misstänkt mycket ett tag, annars gick allt bra. Men lung bara lugn, kära vänner, mamma E höll ett vaksamt öga på mig. Men hon är väldigt snäll, så jag misstänker att hon inte sagt till om jag gjorde lite fel.Jag och herr C har knåpat ihop en lista, den är inte klar än, men eftersom att jag har några minuter kvar innan John Blund kommer och knackar på mitt fönster tänkte jag våga mig på att publicera ett utkast. För ser ni, det måste man om man vill växa som skrivare, våga kasta ut ett första tänk då och då.
Så, här kommer den:

Rasmus kom-i-håg-polis-lista
1. Det finns alltid en lampa att tända!
2. Gör aldrig egna efterforskningar, föfölj aldrig de misstänkta, och tala alltid om för någon (vem som helst faktiskt) vart du är!
3. Använd solkräm (för att slippa Svedbergs klassiska flintbränna, bland annat)
4. Ät inte för mycket pizza - tappa den hellre a la Irene Huss
5. Bli kompis med dina grannar; de kan vara de enda vänner du har när frugan lämnat dig... (tänk: Beck-filmerna)
6. Lyssna alltid på tokiga antikhandlare, de kan ha mer rätt än du tror!

Ett ojämt och mycket bra antal punkter, so far. Fler kommer när vi sett några fler taskiga svenska kriminaldramer. (Vilket kommer hända mycket snart, kanske redan nästa söndag, det är lite av vår grej.)
Så, stronge herr R, skynda skynd att skriva ut vår lista! Det brådksar nu, i höst börjar allvaret. Ett extra bonustips är att inte snoka för mycket på egen hand i polisens intrena brottsregister... (Tänk: Se upp för dårarna!)En tanke sänds även till en annan av de som ser det här, fröken J, som vågar sig ut på många äventyr nuförtiden. Jag tackar för det, du gör mitt liv så mycket roligare. Sällan skrattar jag som när jag är med dig! För er andra, tänk på er egen högstadieperiod och försök att hålla er för skratt. Det är en omöjlighet, inte sant? Se upp, här kommer svett-E...

Nja, nog med interna skämt. Men listan är till er alla, bara i händelse av, som Paddington brukar säga.

God night Sweden, wherever you are.

Tärningen är kastad!

Nog är det bra fånigt, klockan står på ringning (5.15 för de antecknade i  intresseklubben) och så vaknar man tjugo minuter innan... Hmpf!
Dagen fortsatte ungefär i den stilen: ordern slarvades bort och vi förlorade en timmes arbete. Det känns alltid...sådär. Sedan gick det bättre, förutom att jag hade en miljard frågor och koll på ovanligt lite. Jag skyller på örat. Bara en halvtimme extra, men den kändes inte, inte alls faktiskt! Ovanligt pigg, men så vet jag ju att de tidiga morgnarna är en begränsad företeeöse i sommar. Sista veckorna blir det bara så två gånger i veckan.

Mycket tvspel annars, jag ska klara mitt Skottlandsprojekt är det tänkt. (Crash Bandicoot: The wrath of Cortex) Vi kan i och för sig, antagligen, most likley, ha varvat det där, men hey, nog vill man (jag!) göra det ensam också.

Herr C har köpt cykel, för att fira att detta är hans första lediga dag på hans blott fyra veckor långa semester. Han är inte så lat som en viss strong herr R som ska ha sex veckor innan hans Polispolispotatismosutbildning börjar.


Visst fick jag svar! Från lära gamla Närke, där fröken A villigt ställde upp som Sex and the City-dejt. Hade jag inte tagit hand om bananerna och alla äpplen och sånt hade jag naturligtvis tackat Ja meddesamma.
Närkenerverna drar alltid för övrigt, även om Dalarna börjar kännas i blodet.


Ps. Jag är inte riktigt säker på vilken tärning jag syftar på där i början, men det kändes bra att ha med det. Det är en sån dag helt enkelt. Ds.

Saknar

En vecka sedan. Kan det bero på att jag skaffat mig en pappersblogg, en så kallad dagbok? Det har inget att göra med att jag blivit allergisk mot el och datorer eller liknande, jag ville bara ha något att skriva på, något som jag vet att det finns en chans att det alltid blir kvar. Jag går i min morfars fotspår, jag är hans flicka och fortsätter med iakttagelser över regn, sol, födelse och sorg, och kanske vissa funderingar om ålder och att känna sig gammal.

På en vecka:
Har jag och C tittat på M&E&F&M&Es (vilken jättefamilj de är mot lilla C&mig!) nya hus
Har jag jobbat några dagar
Har vi ätit fulmat två gånger
Har jag varit förkyld i halsen, och utvecklat min första öroninflammation
Har jag varit på akuten och träffat en snäll doktor
Har jag svettats orimligt mycket, utan att haft på mig träningskläder
Har jag sett många finfina avsnitt av Fraiser

Dessutom, idag faktiskt, har jag tagit hand om bilderna från Peace&Love, några blev bra, andra belv suddiga, men de hjälper ä'ndå mitt minne att uppleva Dom andra om och om igen...

För övrigt saknar jag en viss dam, hela sju och ett halvt år gammal, som är det snällaste och finaste som finns. Snart är vi nog vänner på riktigt, hon och jag. Efter apotekstbesöket idag ska jag inhandla fint brevpapper och skriva några rader till henne. Jag tror, om hon inte gjort ännu större framsteg sen sist, att hennes mamma får hjälpa henne att staka sig igenom brevet. Jag hoppas att hon får hela kungariket och så många prinsar hon vill när hon blir stor, för det är hon värd.
Jag saknar även en viss...inte herre, men väl miniatyrmänniska!, som jag ännu inte kan kalla vän, men han är ändå min...nästan-brorson. Lille F växer så det knakar (inte knarkar, även om det nästan verkar så med den viktökningen - 400 gram istället för beräknade 200!), och snart kan jag nog hålla om honom utan större besvär. Jag längtar efter den tid då jag kan hålla honom i handen medan vi tar en promenad, bara han och jag.För övrigt har en av mina...ja, vad säger man? Blodidoler? gått och gjort min dröm. Gängat sig i Las Vegas. Och feter herr Cs nya favoritfilm igår kanske jag är närmare min dröm - vem vet? Check it out anyways.

Och nej. Jag har inte sett Sex and the city än. And I hate the fact! Någon out there som erbjuder min sällskap?

Om ni undrar varför jag då och då blandar in engelska friskt som tätt är det för att jag tränar. Mister Andypandy, vår favoritengelsman, kommer till Sweden i höst! Heja! Jag ska dra med herr C och träffa honom, självklart!

Och till dig, bara dig, stronge herr R: Hoppas din semster blir solig, att Spanien erbjuder mer än Paris (?) och att din finaste vän snart kommer hem till dig! (Jag saknar dig nog litegrann , men vill inte gärna ringa förrän jag hör någrolunda vettigt igen, om ungefär fem dagar alltså.)Visst känns det som att kärleken väntar?
 


Ps. När man har öroninflammation står man över småsaker som stavfel. Ds.

RSS 2.0