Det bästa av allt

Den här veckan, när herr Cändå  är borta, trodde jag liksom att jag skulle få så himla mycket gjort. Jag skulle slipa och måla hallen, hänga en massa med Filleviking, städa och typ springa en mil varje dag.
Men ja. Sprungit har jag gjort, hängt en smula med Filleviking (veckan är ju inte helt slut än), städat light och bakat en massa. OCH. Läst. Det är temat för dne här sommaren, och jag är så glad att lässuget är tillbaka, sådär som det var när jag var liten. Just nu läser jag en bok som har ungefär ALLT (utom Afrika): kvinnoperspektiv, flera "berättare"/huvudkaraktärer, 1950-tal, oväntade romanser som krånglar en hel massa och en huvudperson som man vill bli bästis med. Det bästa av allt heter den, och den utspelar sig inte bara i New York under några år på 1950-talet, den skrevs där och då också. Den är bättre, men antagligen inte viktigare, än Niceville, och halvvägs älskar jag den ännu mer (men jag älskade Niceville!). Kanske borde jag göra som fröken Toffs och skriva kortare recensioner av alla böcker jag läser under dessa sju veckor, men jag tror fasiken inte ens jag kommer ihåg dem alla...

För övrigt dricker de flotta tjejerna i boken ungeför hur mycket whiskey och drajjor och allt möjligt annat som helst, man blir helt törstig av den...


123

Helgen började med en kalasfin fredag den 13e, och snart ska jag åka och hämta upp brudtärnan och toastmadamen som kommer med 12.30-tåget från Stockholm. Och ikväll är det visst 30-årsfest på Tranbärsägen. Tänk vad livet är fint!

Sommardöden

Jag är inte död, men bloggen har varit det. Eller legat i koma kanske, eftersom den tydligen är återuppstånden nu igen. Lite som Jesus alltså.

Detta har i alla fall hänt under sommaren:
1. Min soon-to-be-man fyllde 30, vi firade, som vi alltid gör, med champange! Såklart. Det var dagen innan midsommar, så då passade vi på att först fika med närmaste vännerna och sedan dra ner till alla föräldrar i Avesta. Mycket mysig midsommarhelg med tillhörande kalas för tvillingarna följde.
2. Chewbacca åkte på kollo och vi på festival till Borlänge. Det var mysiga dagar, men inget sensationellt spännane må jag säga. Jag upptäckte två nya band (Mumford&sons och Other lives, båda lite sådär folkpoprock som typ Fleet foxes), så något fick jag ju ut av det.
3. Jag fastade. Det var jobbigt de första dagarna men sen gick det strålande. Mammas gamla Rutiga kokboken fick visa vägen. Det var precis efter festivalen, och nu håller jag på och trappar upp ätandet. Jag tror att det är bröllopsnerverna som kommit igång för nu är det all about mat och träning känns det som. (Men det går nog snart över.)
4. Vi planerar i största allmänhet. Maten börjar falla på plats, dekorationer och blommor och sådant tjafs också, så det känns tryggt. Snart drar vi till Österlandet och grejar kläderna också, tjoho!

I helgen är det 30+30-årsfest här, så städandet är i full gång. Och ja, JAG ÄLSKAR'T.
RSS 2.0