Finhelg

PEACE and LOVE!
Och så lite Mando Diao (igår), Thåström (idag), Håkan Hellström (imorgon) och självklart KENT (idag)!!

Men först: ner på stan i antagligen min The Wombats tischa och betal vår charter, och kanske kanske shoppa lite med syster Jojo, nu när hon är lönerik och allt!

Smell ya later.

 

22/6 2008

Jajemänsan!
Nu har det hänt!
Fröken E nedkom igår vid tvåsnåret, efter tre ynka timmar på BB, men väl en hel natt och morgon hemma med diverse värkar, med ett välskapt gossebarn! Faktiskt  var han så välskapt att jag tyckte han var söt.
Det blev ett gäng bilder, och eftersom Filip är mindre än ett dygn gammal tror jag inte att han mistycker att jag publicerar några best of här.I'll always have gum!

"Jag hatar Snigel!"

Vilken lång härlig extralångweekend! Och tänk, en sådan går att uppleva i lilla, lilla Hallsberg.
Onsdag: Tåg, ICA-i-Hallsberg-handling, städning av förråd, långpromenad med en miljarders flasbacks, fotboll på tv och allmänt häng.
Torsdag: Sovmorgon tack vare långsam snigelpappa, Marieberg!, fikalunch på Ikea (med tillhörande mini-shopping), Skopunkten och ett-annat-Willys-än-vanligt, mera Marieberg med efterlängtade skor, bakeftermiddag, stronge herr R på snabbvisit med tillhörande fika, fotboll, hej då till EM-pappa.
Fredag: Lång läsa-bok-morgon, mera handling på Hallsbergs-ICA, studenttittande och klädspanande, 1-årslunch hos Elsa och catch up med fröken C, långpromenad och tjejhäng med alldeles för mycket mat.
Lördag: Förmiddagsjobb, mysfika på altanen, fotbollsgrillmiddag med fröken J, ingående tjej- och miljösnack, weltschmerz, mycket vin, fniss, inskjuts av extremt korkad syster (haha!), försök till lugn, ensamma på Björnis, uppraggade av gifta skummisar, ofrivillig kurragömma med gifta skummisar, aningens flummig cath up med kusin CC + vänner, försök till ragg på snigel av Singel-Snigel, för mycket skratt åt dum syster, joggingtur til lbuss, hemfärd med diverse nya citat, knasiga sms och mobilsvarsinpratande, joggingtur hemgenom tyst Hallsberg.
Söndag: Orehört trött jobbdag, sista lunchen och fikat med Mamma Mu, datafix och hemfärd till vackra Dalarna.

Det var det. Men det var skönt att komma Dalarnahem också såklart, mest för att min finaste Snäcka väntade där.

Nu skiner visst solen och imorgon börjar jobbet. Heja!

För den som undrar

Jag har inte läst ut en bok idag. Inte ens börjat läsa en bok, jag kände att tankarna från de två tidigare läst måste få sjunka in, känslorna måste lägga sig innan jag går på nästa. Imrogon på tåget ner mot slätterna tänkte jag dock påbörja en ny, oklart vilken. Sommardöden fanns ju då rakt inte på pocket någonstans. Illa.

Dagens hunnit-med:
Morgonpromenerat.
Städat iPoden.
Minigymmat.
Städat.
Bakat x 2.
Mailat.

Och snart, mycket snart, i en TV nära dig, blir det fotboll. På hög nivå, hoppas jag. Heja Sverige, och mest Zlatan. Såklart, vad trodde du?

Sommar på bryggan (Inga ord behövs.)
EM-tankar:

Jag var förvånad att det blev lika mellan Rumäninen och...var det Frankrike?. Men det var okej. Mer än okej var det att holländarna spöade skiten ut de mesiga italienarna! heja säger jag bara!
Jag upptäckte för övrigt senast igår att England (eller Skottland för den delen) ju inte är med i årets EM. Trist, det är mitt bästa lag efter Sverige och jämns med Tyskland. (Och nej, inga mobberier för mitt val av Tyskland som bästa lag. I just like them.)Chip chip cheerio!

Hej från mig och alla 33 myggbett

En helg i stugan resulterade i väldigt röda armar och en miljard myggbett.
Plus insikten om att det här blir sommaren då jag läser en bok om dagen. Eller åtminstone en bok på en dag. Igår gjorde jag det med Kallentofts Midvinterblot, och idag med Hosseinis Flyga drake. Gårdagens med alltmer stigande spänning och fler och fler kalla kårar ju fler blad som vändes, dagens med fasa och tårar.
Kanske gjorde USA rätt efter elfte september, kanske inte. Kanske var Sovjet det mest fasansfulla någonsin, kanske är det människors inneboende elakhet och feghet som är det värsta. Vad vet jag? Bra böcker var det, och jag hoppas önskar tror att sommaren fortsätter så.

Ännu en mellandag imorgon, sen åker jag neråt, till slätterna, igen. Njutning.
På fredag tar unga fröken E studenten, och på lördag ska jag, fröken J och förhoppningsvis stronge herr R se fotbollen i kära gamla Öret, ta en öl, dansa en sväng på Björnis och bara skratta in sommaren.

Peace, and Love, snart. Mycket snart.

Överlevare, del 2

Sitter och läser hennes blogg, helt i onödan, och förfasas en smula. Vi är så olika som natt och dag, kanske är det därför jag dras dit? Så är det med många av bloggarna jag läser då och då. Men helt fast är jag då inte, ovannämda överklassflicka är inte inlagd i favoriterna, det blir bara de bästa. (Orkar inte länka, men Ninni är fortfarande i topp, trots att hon flyttade til lfula alltombarn-sajten. Fröken B Johnson kommer sen, och sen i släptåg alla vänner och bekanta. Plus ett gäng jag bara känner via deras bloggjag.)

Anyway. Jag gav upp fastan, och det var kanske inte så oväntat när jag ser tillbaka (precis som Bagheera - när får han sällskap syster Jojo?!), jag är för trött och obalansig. När jag gjorde den, sist, första gången, vadnivill, var jag glad och lycklig men för trött på min slaggiga kropp. Nu är jag inte så missnöjd egentligen, och inte tung heller, snarare lättare efter början av spring-vanor, bara stressad över alla jävla smala bloggare (se ovan). Men jag låter bli att utamana mig själv på fel grunder, då förlorar jag lätt.
Som en annan tjej sa en gång (återigen: i en blogg), man ska äta måttligt och röra massor på sig så ger det sig i det långa loppet. Det får bli min melodi, det också.

Nu pockar farbror C på min uppmärksamhet.
Ciao, eller Buenos Aires, som man tydligen säger i södra Californien.


Peppar peppar ta i trä

Jag behöver pepping, på alla håll och kanter. Jag orkar inte ta mig igenom någonting just nu. Speciellt inte det mindre företag jag just föresatt mig att klara av. Se till att vara väl förberedd var det goda råd jag tydligen misslyckats med att följa.
Jag vill så gärna, men vet inte om jag orkar. Även om jag vet att det är det bästa för mig.

En mycket nära vän påpekade just att det var längesedan jag bloggade. Och visst är det sant! I fredags svettades jag rumpan av mig under en del varuplock, dels med chefens sällskap, och dels med mitt eget. Sedan. Sedan! I lördags kom mamma. Och vilken helg! Strålande sol med shopping och lunchning vid bryggan, plantering och överdrivet skönt häng på balkongen. Vin och mat och prat på ljummen balkong, som följdes av långutflykt till en gammal bekanting kan vi väl säga. Det var Bergöös dotter som gifte sig Larsson, närmare bestämt, som vi hälsade på. Vilket hus! Vilket underbart hus! 
I vår husköpardrömmar ligger det nästan på topp. För vid vattnet ska det vara, herr Cs (och mitt!) hus. Gärna med en vunnen båt vid en brygga. Och en stor lummig trädgård med en hel drös äppelträd, så jag blir nöjd.
Det är vad vi drömmer om.
Under tiden äter jag ingeting, i alla fall snart, då jag har fått för mig att återigen fasta. Det är, VAR, skönt, men otorligt svårstartat. Jag får återkomma om hur det går...

Back to the balkonghäng! 

RSS 2.0