"Gustav V var en turtels"

Min vän, den alltid like smarte och logiske, herr S kom just med detta nya hisnande historiska påstående. Detta var nytt och fräscht, i alla fall för mig, och jag tackar min lyckliga stjärna för att han är min vän.
Samtidigt är jag sliten; fröken J ÄR ju min lyckliga stjärna... Hur ska vi hinna allt? Den glada resan börjar bli ett orosmoment, vilket jag inte alls gillar.

Något annat jag inte gillar:
 - Rika jävla bortskämda äckelryskor (och amerikanskor) som lägger en mille dollars på kläder de inte ens har smak att välja själva, varje år! Hualigen!
 - Folk som inte uppdaterar mig. Jah vill veta!!!
 - Stress och pressade dagar, längtar till allt är över och jag bara behöver jobba på Mataffären, sköna tider!
 - Att jag inte vet vart jag ska be och få någon att rita på mig...

Nu är jag trött, men mest hungrig - är det inte frukost snart?

I helgen kommer mamma. Det blir übermysigt, min mamma är nämligen världens bästa, nej inte mamma, människa. Gud så jag längtar!

Nu kommer John Blund snart och tränger sig ner mellan mig och farbror C, som helgen till ära är nyklippt.

Ciao!

Avkrysssat

Klass 9A idag:
- check!
- check!
- check!
- på god väg...

Bra va? Jag TRIVS!
Och snart får jag träffa stronge herr R, en hel bilfärd för mig själv! Och herr S , mysigt värre, faktiskt! Och så såklart min älskade fröken J, som jag aldrig släpper.Sovdax i vår nya säng. Hallonröd och vit, som en efterrättsdröm. Mmm...

I'm gonna dace for them today

Det här är nummer 100. Tydligen. Spännande!
Vad fort det har gått, jag började ju nyss med detta tidsfördriv... Jag tror bestämt det blir en vana; der är skönt att ha koll på sig själv.

Jag har vant mig så mycket vid att ha ångest att jag nästan saknar det, nu när allt känns bra.
Bra. Tryggt. Lungt. Stilla. Fantastiskt?
Det går bra nu. Kompis det går bra nu!
Vi får se hur näst vecka artar sig, om jag kan guida dem dit jag vill.

Andypandy, som får omnämnas eftersom han bor i England, har strul med sin framska flicka C. Det stärker min teori om att alla fransmän och -kvinnor är egoistiska idioter som aldrig kan behagas. Vare sig man vill eller inte.

Hör du det, O? Jag hittade någon och behövde inte vänta på dig.
A, ångrar du dig? Jag hoppas det, för jag ångrar dig! Du var bara till besvär.
Och framför allt B, håll dig borta från Flamman! Jag är inte som jag var, och tur är väl det. Jag är vuxen nu (och ingen leksak!).
Men mest till dig, farbror C, för att du faktiskt gör mig hel.
Hur klyschigt det än kan låta.

Isabella, det är väl ett vackert namn så säg? Singoalla är min favorit, men det kanske man inte kan heta.

Over and out, för hundrade gången.


Helrenovering

Jag renoverar mig själv en smula: tänderna och det stackars tandköttet får sig många lyft med lovord om tandtråd varje dag, munsköljningar med massor av flour och all min kärlek. Kroppen gnuggas med skrubb med nötter i, för att sedan smörjas in med smör med samma innehåll, kanske blir en omgång brun-utan-sol någon ggn i gframtiden också, vem vet? Håret mår bra av balsam och skonsamma produkter, och däremellan en inpackning då och då.
Vi renoverar sovrummet så gott det går: Den nya rubinfärgade (nästan samma som hallonröd, gott folk!) är på plats. Snygga, mer diskreta, tapeter är på ingång, sedan kan vi sova i frid. Lakrits och hallon (nåja, rubin) är snyggt ihop, så nytt överkast måste införskaffas.
Kopparstaden renoverar sin lägenheter: Eller vad man nu ska kalla det när nytt berdband (bättre?) ska dras in. Gubbarna är på ingång, jag hör dem borra och greja och dona i lägenheterna under mig. Snart slipper vi alltså Glocalbajs!

Påsken var alltså produktiv; jag upptäckte mitt tandkötts problem och införskaffade annat bra-att-ha till kroppen; sängen är helt klar och vi är NÖJDA; idag, efter påskvila, kommer byggarebobarna.

Nu ska jag leka lärare, det betyder massor av kaffe och intresse om såväl frågeställningar som början av vad som kan bli ett intressant resultat.

Ska ni lyckas samsas eller måste vi dela på oss?

Glad påskafton?

Hoppas ni har en riktigt glad, gul och mysig påsk.

Min är än så länge trist, ogul och fruktansvärt omysig. Hoppas trenden vänder...

Puss.

Långfredag

Glad Påsk och allt det där, idag tänker vi inte sörja Jesus utan bygga en syndigt snygg sänggavel. Och inte blir det något ulligt lamm till middag ikväll utan en gammal höna, känns inte lika hemskt på något sätt.
Jag tänker inte oroa sönder påskhelgen bara för att en viss onämnbar fröken sätter avigsidan till, bättre saker kan jag allt ha för mig.
Ikväll tänker jag njuta av min extra familj, den som kanske bryr sig mer om mig än den utökade familjen. Om inte så är det heöt okej, det är inget jag förväntar mig. Men er andra är jag besviken på...
Jag lovar att hälsa till Styrbjörn, även om jag nog egentligen hoppas att det blir en liten Singoalla, eller dylikt. En som kan överglänsa en viss bebis, och skina ikapp med min älskade Ebbaflicka.

 Lindexmamma fick visst vara med på ett hörn också.

Nu ska jag återgå till långfredagsmyset; baka bröd och städa, bjuda svärmor på hennes egna bullar och försöka hålla mig undan när farbror C försöker byggareboba.
(Nervositeten har gått över, men rastlösheten är kvar.)

Peace!

Skärtorsdag

Var det idag Jesus blev förråd? Eller är det imorn? Imorgon blir han i alla fall korsfäst, så mycket vet jag.
Lärare A och jag har inte koll på varför påsken flyttas och vilka dagar som egentligen gäller, vi skyller på att vi är svensklärare och inte är intresserade av annat än myter och modernism.

Anyway, fröken J gjorde min dag idag! Ett kort samtal, som alltid är längre än 25 minuter, gjorde mig lätt och ohungrig. Snart ses vi!
En annan fröken, vem låter jag vara osagt, gör att magen knyter sig och hjärnan säger ifrån. Jag har förklarat hur det ligger till, jag säger gärna förlåt, men sluta för guds skull bete dig som att du inte är en dag över 14! Jag klarar inte av det, och tackar min lyckliga stjärna för att jag har en alldeles egen Syster att prata ut med. (Även om hon och jag inte blir klokare ihop, och ältar allting en gång flr mycket.)För er som inte vet; Rom är en sjuhelvetes stad med underbar mat och så många fina saker att man (jag!) får gåshud flera gånger om, men så dyrt att norra England + Skottland slår allt.
Några smakprov:

   
   
   


Colosseum i motljus; C på promenad; La dolce Vita!; Största kyrkan i väääärlden; Michelangelos verk; tröttsamt, tur det gick nedför; Kejsar C; Pappa spurtar; Roma!; Rom vid hans fötter; Kyrktoppar i motljus; Navigeringshjälp

Fler kort dyker nog upp, lite då och då, förhoppningsvis när man minst anar det!
Det är en tjusig stad, och visst fanken har jag en tjusig karl? Älskar jag honom för att han är vacker eller är han vacker för att jag älskar honom?
En sak är säker; tröt blir man av att vandra omkring i en av de mest fascinerande städerna i världen. (Bildbevis finns!)
Nu kommer han snart hem, vi ska vara mysiga ikväll och äta massa ost, dricka finöl och fulvin och kolla i kataloger. Herr F vill gärna till Italien (ha!) så vi ska kolla upp det en gång till, på allmän begäran.
Säg bara till om du ångrar dig, du är mer än välkommen.

Bokblogg?

"I dina ögon läser du förmodligen mer än nästan alla andra i världen. Förvånansvärt nog har du långt kvar innan du blir boknörd på allvar. Gör det dig besviken?"

En smula kanske. Men det är nog tur det, för annars skulle jag nog snöa in liiiite för mycket på mitt ämne. Tydligen är jag redan väldans insatt.

Rom uteblir. Imorn tar vi det.
Tills dess;
Boknördstestet


(Såhär trodde de att länken till mitt resultat skulle funka. My ass säger jag bara.

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" width="320" height="372" id="blog" align="middle"><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="movie" value="http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/blog.swf?p=1,1,4,2,2,1,1,59,Helena" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" /><embed src="http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/blog.swf?p=1,1,4,2,2,1,1,59,Helena" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="320" height="372" name="blog" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></embed></object> )

Spännande va?

Snart

Snart ska jag skriva om Rom.
Snart ska jag lägga upp bilder.

Snart ska jag storstäda lägenheten.
Snart ska jag sätta in korten, äntligen.
Snart ska jag sy allt det som vill bli sytt.

Snart har jag påsklov.


 Michelangelo! Men så svara då!

Roma!

Just nu tänker jag bara på det.
Det är cirkus (haha, vilket 90-talsuttryck!) en timme kvar tills farbror C hämtar upp mig.
ja, jag vet, jag bloggar på arbetstid, men det är faktiskt dagens första rast, så det känns okej. Måste rensa av mig innan jag går igenom nästa lektion.

Snart åker vi.
Jag tänker släppa osäkerheten och bara njuta.
På måndag tar vi alla frågor, uppfattat?

Och skriv vart ni tar vägen så jag vet!

Sleepy girl... (aka Smelly cat)

Jag är så trött att jag egentligen bara vill lägga mig i min för tillfället C-smutsiga vita soffa och slumra in till Vänner. Helst ett avsnitt där Pheebes sjunger. Eller Chandler dansar. (Gud vad min sammanboende är lik mr Bing, kom jag just på!)
Jag är så trött att hjärnan har passerat stadiet där den känns som gelé.
Min hjärna är mer som sockervadd just nu...

Imorgon åker vi till Rom. Eller ja, vi åker till Hallsberg för att därefter, på torsdag morgon vid sjutiden åka till Roma.
Hoppas att jag inte är liak trött då.
Det blir underbart. Bellisima! (eller så.)

Nu ska jag tvinga herr C att packa.

Jag har exakt 294 kort att göra av med. Och ungefär lika många euros.
Over and out.

Gåshud

Som jag sa, få saker har gett mig gåshud på riktigt.
Jesus och en väldigt gammal mur är två av dem, de jag minns bäst.


  I dimman.  Mäktigare än jag anande.


  Gåshud och vördnad.  Nästan ensamma, få förunnat.Det är resorna i mitt liv - mitt livs resor!
Edinburgh var inte en resa, det var livet. Början av livet kan man säga. Tack kära fröken X!

Ring så spelar jag!

En riktig lördagmorgon. Den första på mycket länge, så känns det som i alla fall.
Mysvaknade sådär skönt ni vet, sådär utvilad som man - jag - blir efter sisådär åtta timmar. Men det var inte det bästa, under nyheterna igår var jag så smart att jag satte en deg, så det var bara att grädda morgonbullebrödet så fort jag kom upp, typ. Bra blev de också, därmed ljög jag inte när jag skröt för klassen att jag är väldans bra på att baka bröd.
Och nu, inga direkta planer.
Visst, jag skulle kunna börja fixa med det som ska redovisas här framöver. Jag skulle kunna leta bra och dåliga sidor till mina kära elever. Jag skulle kunna välja ut och öva in lite dikter.
Men fan vet. Om jag inte bara skulle ta och pausa idag?
Hänga lite.
Kanske träna.
Umgås med Syster Jojo ikväll, se lite Festival och kanske ta ett glas (somrigt rosé jojo!) vin. Vem vet? 

Jag tog en kaffe hos Louise
på hennes uteplats...
(fritt ur minnet och tolkat)

Men det allra bästa i livet just nu är såklart att snaaaart är det dags! Snart kan jag bocka av en av Sakerna Jag Måste Göra Innan Jag Dör. Det känns spännande, välbehävligt och alldeles alldeles underbart.
Tidigt på torsdag morgon lyfter ryanairplanet till Rom. Roma. La bella Italia! Jag är så glad, LYCKLIG, att vi bestämde oss för att följa med.
Väl där kan jag alltså uppfylla ett av mina livsmål. Gissa? Att se Michelangelos målningar i taket, där i gamla Sixtinska kapellet. Och självklart ta en titt på det han fick ner på papper, så att säga, i Petruskyrkan.
Jag går igång på kyrkor! Sådan stämning!
Jag tror och misstänker att jag kommer få gåshud. Att se sådan grejer! Än så länge är det bara Kinesiska muren som har lyckats med det, tror jag.
NEJ. Kristusstatyn också såklart, där i dimman i Rio.

(Inga bilder, datorn hänger sig bara. Bläää.)

Jag har lyssnat på Ring så spelar vi hela morgonen. Det är många gånger bättre än alla reklamradiomorgonprogram.
Snart blir det Melodikrysset också. (Men jag sysselsätter mig till det, ska ÄNTLIGEN! göra ett Sydamerikaalbum. På tiden det!)

För övrigt har det snöat inatt. Fint, men jag längtar i alla fall till Roms ungefär 15 grader. Heja!

Myspys i skolmiljö

Förut, för några timmar sen när jag lärarraskt promenerade till bokförrådet (eller var det från? ja, från indeed var det) hördes den fina gamla Cashlåten A boy named Sue nerifrån cafeterian. Det är mys det!
Och när jag promenerade till bokförrådet var det visst någon som spelade boom-boom-boom-boom-boom-boom-ooh-vad-det-låter-bra!-Det-är-boomet-i-ordet-som-gör-det!.
Mysigt värre har vi det på vår skola!

Nu är det biblioteksgång innan hemgång. Jag är helt färdig.
Spinning, någon? (Oh hua.)

WOOOHOOOO!

Detta, mina vänner, är allt jag har att säga till er.
Jag är så förbenat lycklig!
Jag är faktiskt en blivande lärare, verkar det som.
I alla fall om jag får ha sådana klasser som de jag har nu. De är underbara. Struliga som attan, men i det stora hela helt underbara.

Jag är faktiskt bra!
Var är demonerna när jag är stark? Var är de när jag är såhär lycklig? Jag kan ta alla demoner nu och besegra dem, lätt!
När man får pojkar som de att faktiskt svara på en fråga, att läsa och hålla käften, då har man vinden i ryggen.
Eller talang.
HAHA!

Nu ska jag jobba. (Lunchen är över men det är helt okej.)
Over and out.

Nerver

Nu är jag nervös.
På riktigt.
Om en timme och 25 minuter börjar min första riktiga lektion. Den jag har planerat själv och hoppas kunna genomföra själv.
Det är stort men ändå något jag förväntas klara.

Kommer det att gå vägen?

Varför blir man (JAG) så nervös? Det är den stora frågan.
Jag vill ju det här, tror jag, så varför är det så läskigt i min kropp just nu?

Heja mig, jag måste peppa mig att äta lunch.
Hua.

RSS 2.0