Kungen är död

Vi leker en lek här i England, en gissningslek för att vara exakt. Gissa vad som gör engelsmännen tjocka, heter den. Vi har gissat på många saker nu, och fler lär det bli!
Först kan man tro att det är fish&chips som är boven i dramat. Vi börjar tvivla. Det finns andra, mer betydande saker tror vi!
Till exempel är grönsaksavdelning på Maxi/Citygross-stora Asda inte större än den på ICA Allé i Hallsberg. Det finns överlag mer sött&fett att få tag på, än det finns vitamin&fiberrrikt.
Kakaavdelning på stora butiken Asda är tre nästintill kilometerlånga hyllor. Och då är inte de frysta eller kylskåpskalla bakverken inkluderade. Allt som allt tar kak(kakor, bullar, tårtor osv)avdelning upp ungefär en fjärdedel av butiken (som också innehåller kläder om någon undrar).
Chips, eller crisps som vi ju så käckt säger här (engelsmännen är ju i störta allmänhet bakochfram; väntertraffik, miles och pound-räkning talar väl för sig självt), är inget snacks som man äter på lördagar till Melodifestivalen, det är ett mellanmål, alternativt lunch helt och hållet.
Crispsen kan man köpa i 32 pack. (Vi talar dock om 25gramsstora påsar, men det är ju nästan lättare att köpa såndana och tokäta än att köpa en vanlig hederlig 200grammare...)
Det finns en miljard olika färdigtårtor och pajer att köpa, både färska (med sjukt mycket konserveringsmedel tror vi) och frysta. De är så billiga att jag lätt förstår att de kan spontanäta dem lite nu och då.
Frukt och grönskaker köpes helst färdigförpackat och färdigskivat. Det är inte så smaskigt för svenska smaklökar (inte heller för ryska, franska, taiwanesiska eller polska har vi upptäckt), och dessuotm är det dyrt.
Många yoghurtsorter är mer som godis än yoghurt, och i alla fall jag misstänker att de tillsätter bra mycket mer socker i sina yoghurtar än vi. Fil finns inte alls, något jag efter tre veckor börjar sakna något oändligt...

Så långt har vi kommit i gissningsleken so far. Nästa vecka fortsätter vi, men rör oss utanför Asda och hamnar på stan. Läs gärna då, och fundera under tiden på vilken lunch som gör engelsmännen tjockast:
A. Sausage pasty från Gregg's?
B. Jättemuffin med extrastor latte från Starbucks?
C. Färdigpackad trekantsmacka med crisps från valfritt matställe (såsom den lilla tidiningsdelen innan Asda)?

På återseende!

Kommentarer
Postat av: Toffs

Så britterna är på väg mot amerikanarna ifråga om storlek kring midjan?? Och varför finns det inte fil? det som är både gott, nyttigt och osötat... Härligt med en lägesrapport.

2009-02-11 @ 08:35:45
URL: http://gilgamesh.blogg.se/
Postat av: Helena i England

Update: Britterna är tydligen den näst fetaste nationaliteten efter jänkarna.

2009-02-11 @ 10:25:29
URL: http://frokenwallenlov.blogg.se/
Postat av: Therese

Det låter som en rolig lek, om än svår! Håller förresten med Toffs, varför finns det inte fil? Konstigt var ordet...



Kanske är "pubandet" en del av förklaringen, har för mig att det sägs vara mycket kalorier i öl och det är ju något som brukar konsumeras på puben just :)

2009-02-11 @ 13:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0