Det franska mysteriet del...tretton?

Vi löste ganska lätt mysteriet med varför en av de tre franska tjejerna var så självständig, cool, ovelig och allmänt mer lik oss än de andra två franska fröknarna, det var inte svårt alls. Hon är från Ryssland. Hello Russia that is cool! Hon har bott i Le France i tio år, men jag tror hennes ryska drag gör henne mer...lättförståelig än de andra fransyskorna.
Igår skulle vi umgås med dem på kvällen. Bra, tänkte vi och förberedde oss på en svensk middag, bara vi två. Då börjar Claire (ja, hon heter det, jag orkar inte skriva om, det är ju inte som att många som kan läsa detta känner henne ändå) tjata om att vi ska ta vårt pick och pack och komma till henne och laga mat. Nej, tyckte vi, men visste inte hur vi skulle säga det på ett snällt&mysigt sätt. Hon var sjukt envis, något envisare har sällan skådats, men vi lyckades trassla oss ur det. Istället bjöd vi in oss på kaffe och te senare. Sen uppstod nästa problem, Fatima (se ovan angående namn)  undrade om de (hon och Vera, den okomplicerade franska tjejen) var "excluded". EH....? Det lät som att hon anklagade oss för att verkligen utesluta dem... Men vi lyckades efter mycket om och men att få ihop det också, med no hurt feelings hos någon. Det skumma var att Johanna fick agera sambandscentral. Och tro mig!, det är inte lätt när det gäller franska brudar på msn. Mycket missförstånd blir det.
Sedan har vi Céline, som vi inte vet vad vi ska göra med. Hon är bara skum. Hon ser dryg ut, men hon är nog bara osäker, tror vi. Hon pratar dessutom med världens brytning, så det är inte så lätt att lista ut vad hon vill. Det är ett under att hon överhuvudtaget ville åka bort från kära Le France.
Kvällen blev i alla fall bra. Jag och Johanna pratade (såklart) mest, tillsammans med en cypriotisk (cool!) tjej. Igår lärde jag bland annat att turkcyprioterna (kanske) inte är de som vill ha ett delat Cypern, utan att grekerna allt är lite skumma, och att my darling i Ensemble, c'est tout (jaja, Tillsammans är man mindre ensam) är samma darling som i The Beach.

Idag blir det Poundland, kaffe på stan (BHs!) och kanske parkletande.

Kommentarer
Postat av: C

Go Cypern! Nu tar det sig som mordbrännan sa.

2009-01-26 @ 11:31:16
Postat av: Toffs

det är inte lätt att prata med fransyskor...men om de är från Ryssland är det kanske lättare...:-) Jag vet att du kommer härda ut! Men om det är hopplöst i korridoren så är det kanske skönast att hitta ett hem med hel heltäckningsmatta...Kram kram

2009-01-26 @ 12:31:48
URL: http://gilgamesh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0