Knäckigt

Nu kanske julen ändå är påväg! Herr C står just i detta nu och häller upp knäck i formar. Det går väl sådär, han har aldrig gjort det förut, men han är glad så jag låter honom hållas.
Ute är det för övrigt 16,4 grader kallt, det känns fint. Chewbacca tycker nog det är i kallaste laget, för han varvar djupsnödyk med att kuta fram i förhoppningen att komma hem, in i värmen. Allra lyckligast är han förstås på mattan i köket, finast sovplatsen eftersom han då har stenkoll på vad sjutton vi håller på med.
Spotify är skit, de hittar bara norka julsånger åt mig. Jullåtar, som Do they know its Christmas? har jag, men inga såna fina jullåtar som sjungs av en liten, liten barnakör. Trist.

Just nu skulle jag vilja att min sambo lycklig ropade "maten är klar!", för jag är superduperhungrig. Men men, jag får väl ta tag i köttstekandet själv, iställt för att sitta här och spela Mahjong och lyssna på HP.

12 minus och snö

I Dalarna, eller i alla fall i Falun, är det just nu massa minusgrader och full med snö överallt. Det är finfint och juligt, men ganska kallt, fast inte med en tjock tröja och extra strumpbyxor såklart. Det har snöat lätta flingor, som kändes ungefär lika lätta som jag känt mig idag. Kanske beror det på att julklapparna är så gott som fixade, kanske beror det på att jag är ganska klar med uppsatsen.

Jag som inte alls gillar att pyssla råkade köpa två pysselpresenter som måste fixas till och göras fina inför julafton. Jobbigt. Men vad spelar det för roll? Snön är kall och lätt (inte blöt och tung som vid en grad plus), och jag har pepparkaksdeg hemma.


Förra gångens pepparkaksbak

All I want for Christmas

Tydligen är inte min idol Kitty Jutbring med i Musikhjälpen i år. Sjutton vet om det kan vara samma sak då... Jag har inte lyssnat än, men ska föröska mig på ett lyssn imorn eller så, när det vankas mer pepparkaksbak.

I år önskar jag mig:
snö
samma mat som alltid
mycket barn omkring mig
ett varmt hus i Närke, exakt vart spelar ingen roll
mina två herrar, fast de vet jag att jag inte kommer få förrän den 27e.

Tills dess, julafton alltså, får jag nöja mig med massa snö, trist mat, inte så många ungar springades runt benen, och en halvvarm lägenhet. Mina herrar har jag här, en sover på mattan och en sitter i ett annat rum och spanar.


Skitnervös

Opponering om ungefär exakt en timme. Fy fan. Ska vi slå vad om hur många gånger jag kommer gå på toaletten på en timme? (Jag gissar på sju.)


Snö snö snö

Snön vräker ner här utanför, det är fyra grader kallt och ääääntligen kommer vinterkänslan framsmygande, och därmed julkänslan förstås. Jag lyssnar lite på jullåtar, men Harry Potter lockar mer. Dessutom räcker det ju med att titta ut nu för att få lite känsla.
I eftermiddag är det dags för opponering på den förbenade uppsatsen. Det ska nog gå bra, för jämfört med den uppsatsen jag opponerar på är min ett mästerverk (om jag får säga det själv). Men även om jag inte bryr mig så mycket så är jag nervös, såklart...

Om en vecka (?) är det dan före dan, och även om jag inte är hemma på favoritjulgatan än så är det inte långt kvar till årets mysigaste dagar. Jag har börjat längta, och det känns skönt. Det verkar som att alla i min bekantskapskrets segar med julklapparna, undrar varför det är så... Jag är likadan, men jag är alltid ganska seg. Det ger sig säkert i veckan, även om jag kommer ha ångest ända fram till julafton.

Livet är ganska lungt nu. Det bidde ju inget hus, och även om det är trist så är det ju inte hela världen. Det är trots allt jul snart, snart.

Måndagsledsamhet

Sälen i helgen var väldigt juligt, eller i alla fall snöigt. Både jag och Chewbacca gillade det massor.
Vi har inte blivit med hus än, ett annat par ville ha det 10000 mer än vi ville, tydligen.
Nu tröstäter vi (snart) popcorn och ser någon dålig krigsfilm.
Tjo&tjimm!


Rättning

Det är så sjukt tråkigt att rätta sin egen uppsats på småfel att jag inte orkar. Jag har tagit tag i de stora sakerna, nu är det punkter som ska förvandlas, flyttas eller tas bort. Suck.
Tur att jag har en gosig Chewbie att leka med då och då.
Ikväll ska jag föröska göra klart den, efter inhandling av mat till helgen och godissaker. Jag MÅSTE komma i julstämning, och jag tror att godisbak lär göra susen.

Fan vad tråkig min hjärna är just nu.

Tok!

Nej, fröken Cia, vi är inte med barn. Vi är med hustankar, och det är bannemej lika fint och bra det. Dessutom har vi ju en liten Chewbacca som duger fint som barn än så länge.

Ta tag i uppsatsen? Eller hetslyssna och spela? Hm...

Sega dagar

Jag sitter återigen med uppsatsen uppe, utan att direkt göra något jobb på den. Jag har lyckats ändra en sak i alla fall, ett clarify/unclear mindre att göra i eftermiddag eller kanske i morgon. Istället för att göra klart den förbenade uppsatsen lyssnar jag på Harry P och Fenixordern och blir arg på Percy, återigen. Det är den "värsta" i serien på många sätt; det börjar bli otäckt, det är synd om Harry mest hela tiden, det är mörkt och ledsamt och tonårsknakigt (inte så knarkigt, som tur är), men det är också ganska segt. Jag sitter och väntar på Halvblodsprinsen och den sista underbara boken. Istället för att skriva uppsats alltså.

I helgen ska vi upp till Sälenstugan igen. Kanske firar vi något stort där, kanske väntar vi, kanske funderar vi vidare på hur våra liv ska bli.

Julklappsjakten är igång, det känns bra! I och för sig bara två småsakaer, eller tre, fyra, om man räknar med grejerna som inte riktigt räknas, men det känns i alla fall skönt. Jag är alltid såhär halvorganiserad när det gäller julklappar. Jag är inte klar i november, men jag tar inte tag i det i allra sista sekund heller. (Fast jag har drömt att jag glömt köpa en massa julklappar den 23e december massa gånger. Hua

Istället för glory days är det slowly days här på Tallbacksvägen.

Poäng

Statusuppdatering:
Det gick bra med andra utkastet, det var inte så mycket som behövde göras.
Vi är nog ganska vuxna, Banken litar på oss.
Julen är nära, men jag är inte riktigt med i matchen, precis som det varit de senaste åren.

Over and out.

Känslan

Jaha. Jag har inget att göra. Det känns, som vanligt efter en hektisk termin, konstigt. På fredag ska utkastet "the final essay" vara inne, men vi har inte fått någon feedback på andra utkastet så det känns ganska meningslöst att sitta och fila på den. Har vi inte hört något snart får jag väl göra ett ryck, men inte sjutton känns det lockande.

Jag ska försöka ta tag i julkänslan, men jag har ingen pepparkaksdeg (bara pepparkakor) och ingen saffran, så vad bakar man då? Nej, jag skiter nog i bakandet och försöker pynta järnet istället. Och så lyssar jag ju på Harry Potter, det är julkänsla om något nuförtiden!

Ojdå

Jaha, jag tror jag ska skippa hela det där mamma-tjaffset, mest för att jag kommer bli en såååå jobbig mamma.
Chewbacca har börjat gå och lägga sig lite där han vill, han leker mer själv och är allmänt mindre klängig på husse&matte, och jag är superstolt. Jag vill berätta för alla att han går och lägger sig i egna rum, fast hans säng och favoritmatta är där jag sitter. Men vem vill veta liksom? Han är ju bara en hund. Fast han är vår hund, och han är precis lika mycket värd som vilken unge som helst. (Just nu känner jag så, och det är jag inte alls rädd att säga.)


En liten raring

Redheads

"Jag samlar på stickkontakter. Och batterier. Jag har faktiskt en stor samling batterier."
Jag älskar Mr. Weasly, han är en av världens roligaste figurer. Ron är rätt bra han med, "jag vet hur man använder en fullitån nu!"

Min fullitån går bra. Fortfarande. Om någon undrar.

Saker man har

Jag gillar min nya telefon! Jag trodde faktiskt inte jag skulle tycka om den så mycket som jag redan gör, men tydligen blev jag överraskad. Mina favvomobil är lätt min gamla Samsung Z500, den andra egna telefonen jag ägde. Den röda var aldrig en sån favorit även om den var okej, så jag saknar den inte. Den här Jetmobilen är faktiskt fin på alla sätt och vis, precis som min gamla Z. Det enda dumma är at jag inte har ett enda nummer till någon, men det ger sig väl efterhand.

Jag älskar att äga, sa jag det? 



Den enda titeln jag kommer på till uppsasten är "The Beauty of Anne". Vi får se vad som händer med den helt enkelt.

Jul, jul, strålande jul

Eller strålande essay kanske.
Jag har suttit och stirrat på uppsatsen, tröstätit kex, druckit äcklig bubblecola och plus lite Baileys på det, och känt mig allmänt dum i huvudet hela kvällen. Jag ville nog allt ha choklad mest av allt, men det hade vi ju verkligen inte hemma.
Hjärnan är slut, men jag tror inte det är därför jag inte förstår varför folk envisas med att älska Mysteriet på Greveholm mest av allt. Bra var den, men det finns bättre. (Tomtemaskinen, Kaspar i Nudådalen och Allrams Höjdarpaket slår den, alla gånger. Jag ska nog se första avsnittet av Allram typ...nu.)


Ångest, ånget är min arvedel

Jaha. Nu orkar jag faktiskt inte ha herr Cs gamla SonyEricsson längre, hur kul Quadrapop än är... Det tog ett tag att bestämma sig, men igår beställde jag en ny telefon, med abonnemang och allt bara för att slippa ladda på någon annans kort. Det blev en Samsung igen, en med pekskärm jojo. Känns inte som det fanns något annat liksom. Det är ingen iFån men who cares, jag är en Samsungtjej.
En Samsungtjej som borde skriva klart sin uppsats, inte lyssna (med spännning haha!) på Harry Potter...

Och. Snö OCH julkalendern på samma dag, hur fint får det bli? Anders blaskade, alltså ska julen braska. Sådant tror jag stenhårt på.

RSS 2.0